Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Zakelijk Wat is Workflow Management?

Wat is Workflow Management?

Binnen organisaties worden dagelijks veel beslissingen genomen. De ene beslissing is wat minder bepalend voor de bedrijfsvoering dan de andere, maar feit blijft dat het voor het voortbestaan van een bedrijf van groot belang is om zoveel mogelijk juiste beslissingen te maken. Goede, relevante en up-to-date informatie is hierbij cruciaal. Daarnaast moet deze informatie te allen tijde beschikbaar zijn voor de juiste personen. Door workflow management toe te passen in je bedrijf, zorg je ervoor dat de digitale processen soepel verlopen en dat je als organisatie altijd de juiste beslissingen kunt maken. In dit blog lees je wat workflow management precies inhoudt. 

Met workflow management organiseer, beheer en analyseer je informatiestromen binnen een organisatie. Een digitale workflow is een volledig geautomatiseerd proces waarmee je elkaar opvolgende activiteiten op een soepele en uniforme wijze kunt uitvoeren. Op deze manier verkrijg je de gewenste uitkomst van een proces. 

Praktijkvoorbeeld workflow management

Misschien is het bovenstaande niet helemaal helder. Daarom een voorbeeld uit de praktijk: stel je voor dat je samen met collega’s een offerte wilt opstellen. Iedereen heeft hier vanuit zijn eigen specialisme een andere rol in. Zo is de één verantwoordelijk voor de inhoud, de ander voor het kostenplaatje en laatste voor het goedkeuren van de offerte. Workflow management zorgt ervoor dat het proces van het opstellen van de offerte in de juiste volgorde gebeurt. Iedereen die iets te maken heeft de offerte heeft toegang tot de workflow en kan de voortgang volgen. Wanneer het iemands beurt is om in actie te komen, ontvangt deze persoon een melding. Daarnaast bestaat de werkstroom uit controles, om te voorkomen dat iemand zijn taak vergeet of niet goed uitvoert. De workflow stopt op het moment dat het offertetraject is afgesloten. 

Grootste voordelen van workflow management

Er is een aantal voordelen van het gebruik van workflow management. Het algemene doel hiervan is om bedrijfsprocessen te optimaliseren en zo tijd en geld te besparen. Wat zijn de drie grootste voordelen? 

Overzicht en inzicht

Hoe groter het bedrijf, hoe groter de kans is dat je als manager het overzicht verliest. Om dit te voorkomen is het belangrijk om altijd toegang te hebben tot de meest actuele informatie. Workflow management draagt hieraan bij. 

Efficiënter werken 

Workflow management draagt bij aan een efficiënte werkwijze. Elke stap in een proces komt door de automatisering namelijk vrijwel vanzelf op het juiste bordje terecht. 

Voorkomen van fouten

Workflow management brengt de meest actuele informatie razendsnel bij de juiste persoon. Hierdoor wordt de kans op miscommunicatie sterk verminderd, wat weer tot gevolg heeft dat de klant beter bediend kan worden! 

Related Articles

Alles over het leasen van een auto

Vormen: zakelijk leasen via de werkgever, via een eigen bedrijf als zzp'er, privé leasen in de vorm van Private lease en financial lease. Om...

Hier moet je aan denken bij nieuwe raamdecoratie

Ben je van plan je oude raamdecoratie te vervangen? Tegenwoordig is er veel keuze op het gebied van raambekleding. Lees hier waar je aan...

Waarom design en branding hand in hand gaan

Afgelopen oktober was de laatste editie van de Dutch Design Week en het was een daverend succes. Zo veel design-lovers en professionals bij een...

Latest Posts