Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

HomeWonenHier moet je aan denken bij nieuwe raamdecoratie
spot_imgspot_img

Hier moet je aan denken bij nieuwe raamdecoratie

Ben je van plan je oude raamdecoratie te vervangen? Tegenwoordig is er veel keuze op het gebied van raambekleding. Lees hier waar je aan moet denken als je nieuwe raamdecoratie zoekt.

Algemene tips

De eerste tip is dat je inspiratie opdoet. Ga eens naar een woonwinkel, kijk een woonprogramma of lees een woonblad. Het erg mooi als de raamdecoratie past bij je huidige stijl en kleuren in huis. De tweede tip is dat het belangrijk is dat je iets kiest wat jij zelf mooi vindt. Jij moet er elke dag naar kijken. Je kunt advies vragen bij anderen, maar laat je niet te veel beïnvloeden. Daarnaast is het erg belangrijk dat de raamdecoratie aan je wensen voldoet. Denk dus goed na hoe donker de ruimte moet zijn en of je overdag ook privacy wilt.

Rolgordijnen

Je kunt kiezen uit normale rolgordijnen of een duo rolgordijnen. Duo rolgordijnen bestaan uit banen van gewone stof en transparante stof. Door ze voor elkaar langs te schuiven kun je ze helemaal sluiten of nog wat licht door de transparante banen laten komen. Bij rolgordijnen op maat is het belangrijk om het goed op te meten. Als je ze te smal bestelt, komt er nog licht langs je raam. Dit is niet fijn als je bijvoorbeeld wilt slapen.

Gordijnen

Om te voorkomen dat je gordijnen voor je raam hangen als je ze openschuift, moet je goed de breedte van je gordijnroede of gordijnrail opmeten. Neem een gordijnroede of gordijnrail die minimaal 20 centimeter breder is dan je ramen. Wil je gordijnen met een dubbele plooi? Vermenigvuldig dan de breedte van je stof met twee.

Shutters

Shutters zijn een duurzame keuze, omdat het van hout is. Daarnaast is het ook stevig. Deze soort raamdecoratie werkt met scharnieren. Bij de aanschaf moet je daarom goed kijken waar de scharnieren zitten. Daarnaast is het belangrijk om te kijken hoe de shutters opengaan. Er zijn verschillende lamellen. Kies een breedte die je mooi vindt en die past bij je huis en de kamer waarin je de shutters gaat plaatsen. Kies ook voor een kleur die past bij je interieur.

Jaloezieën

Koop geen standaard maat jaloezieën. Dit wordt bij veel webshops verkocht, maar de kans is groot dat de jaloezieën dan niet goed aansluiten op je raam. Kies een lamelbreedte die goed past bij je raam. Anders zal dit er erg lelijk uitzien. Let ook op dat de kleur past in je huidige indeling van de kamer. Meet je raam goed op bij het vaststellen van de maat. Kies hierbij of je de jaloezieën ‘in de dag’ of ‘op de dag’ wilt laten monteren. Bij ‘in de dag’ worden de jaloezieën in het kozijn, tegen het plafond of tussen de muren gemonteerd. Bij ‘op de dag’ worden de jaloezieën op de muur gemonteerd.

spot_imgspot_img

Related Articles

Latest Posts