Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Financieel Alles over het leasen van een auto

Alles over het leasen van een auto

Vormen: zakelijk leasen via de werkgever, via een eigen bedrijf als zzp'er, privé leasen in de vorm van Private lease en financial lease. Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste punten op dit gebied. Kijk bijvoorbeeld eens bij een partij zoals lease.auto zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult gaan maken. Je wilt immers bij een gerenommeerd bedrijf een contract afsluiten en lease.auto is zo'n bedrijf.

De vormen van leasen

Zakelijk leasen is een vorm van leasen waarbij de leasemaatschappij de auto in beheer blijft houden en de berijder een 'verzorgd' contract biedt. Zo is Full Operational Lease een vorm van leasen waarin de berijder en wagenparkbeheerder compleet ontzorgd worden. De berijder kan bij de dealer terecht voor onderhoud en reparatie wanneer dit zo is afgesproken met de leasemaatschappij. De kosten hiervan worden -indien afgesproken- gedekt door de maandelijkse leasekosten.  Wanneer je een auto least is de auto niet van jouw, maar blijft deze eigendom van de leasemaatschappij.

Private lease is een vorm van leasen voor consumenten. Private lease lijkt sterk op Full Operational Lease gezien de consument maandelijks betaalt voor niet alleen het gebruik van de auto, maar ook het onderhoud. De brandstof moet zelf worden betaald en bij schade is er sprake van een eigen risico.

Financial lease is een vorm van leasen waarbij de auto tijdens het contract wordt afbetaald. De auto wordt dan aan het einde van het looptijd voor diegene die het financial leasecontract aan gaat. Kosten als onderhoud, een verzekering en wegenbelasting zijn ook voor eigen rekening. 

Hoe werkt een auto leasen: zakelijk leasen

Van welke vorm van leasen wilt je gebruik maken?

Wanneer je gebruikt maakt van de (Full) Operational Lease betaal je ook voor het onderhoud, de verzekering (WA/volledig casco), de belasting en eventuele reparaties van de auto. Al deze aspecten zijn opgenomen in het maandbedrag dat je voor uw auto moet betalen. Bij deze vorm van leasen hoef je dus naast uw maandelijkse bedrag enkel de brandstof extra te betalen. De leasemaatschappij is zowel economisch als juridisch de eigenaar van de auto. 

Wanneer je gebruikt maakt van de Flexibele Lease heb je een enorme vrijheid. Je hebt namelijk de mogelijkheid om na slechts 12 maanden al uw auto in te leveren. Ook bij deze vorm van leasen hoef je enkel de brandstof extra te betalen. Verder is alles overzichtelijk in één maandelijks factuur. 

Hiernaast is er nog een mogelijkheid gebruik te maken van Occasion Lease. Dit is een lease waarbij je een jong gebruikte auto kunt leasen. Hierbij kun je wanneer je leaset, direct wegrijden. De financiering van de afschrijving vervangt voor een deel, hierdoor krijg je een gunstig maandtarief. Verder zijn er weinig financiële risico's. 

Related Articles

Jouw carrière achter het stuur beginnen met jongepier verkeersopleidingen

Altijd al gedroomd van een carrière achter het stuur? Dan is Jongepier verkeersopleidingen precies wat je zoekt! Jongepier is dé plek waar je terecht...

Ontdek de kunst van stucwerk in Rotterdam: Een unieke ervaring!

Rotterdam, een stad met een rijke en diverse architecturale geschiedenis, is de perfecte plek om de kunst van het stukwerk te ontdekken. Deze unieke...

De voordelen van een 085 nummer als virtueel telefoonnummer voor jouw bedrijf

Heb je ooit gehoord van een 085 nummer als virtueel telefoonnummer voor jouw bedrijf? Het is een geweldige manier om je bedrijf een professionelere...

Latest Posts