Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Algemeen Heeft je man last van zweetvoeten? Zo help je hem er vanaf 

Heeft je man last van zweetvoeten? Zo help je hem er vanaf 

Niets zo vervelend als een partner die een onaangename geur verspreidt, iedere keer dat hij zijn schoenen uitdoet. Om nog maar niet te spreken over hoe vervelend het is om zijn sokken te wassen, zowel als hij dit zelf doet als wanneer jij dit doet. Heeft jouw man of vriend last van zweetvoeten en wil je hem helpen hier vanaf te komen? Lees dan snel verder voor de beste tips!

Hoe ontstaan zweetvoeten?

Die vervelend ruikende van zweetvoeten ontstaan doordat er rondom de voeten een ophoping van bacteriën ontstaat. Deze bacteriën gedijen goed bij een warme en vochtige omgeving en vermenigvuldigen zich in een dergelijke omgeving dan ook snel. De geur ontstaat dus niet door het zweet van de voeten zelf, maar doordat de bacteriën het zweet afbreken tot afvalstoffen, zoals boterzuur, die vervelend gaan ruiken. Wil je dit voorkomen? Dan moet je voorkomen dat de voeten van je man gaan zweten en dus warm en vochtig worden. Zweetvoeten ontstaan vaak door het dragen van niet ademende schoenen en sokken, en/of door een slechte (voet)hygiëne. 

Wat kun je doen tegen zweetvoeten? 

Wanneer je partner last heeft van zweetvoeten, kan dit voor onaangename geuren en ongemakkelijke momenten zorgen. Gelukkig zijn er veel praktische oplossingen voor stinkende zweetvoeten, waar je vandaag al mee kunt beginnen! Hieronder worden de verschillende oplossingen stuk voor stuk toegelicht.

  1. De voethygiëne verbeteren

Een belangrijk onderdeel van het voorkomen van zweetvoeten, is het verbeteren van de hygiëne. Het is belangrijk dat je vriend of man zijn voeten regelmatig wast, desnoods meerdere keren per dag. Daarnaast kan het nemen van een voetenbadje met epsom zout ook goed helpen om bacterievorming tegen te gaan. 

  1. Natuurlijke sokken dragen

Om zweetvoeten te voorkomen, is het belangrijk dat de voeten van je partner voldoende kunnen ademen. Geef hem daarom natuurlijke, bamboe sokken cadeau. Deze bijzondere sokken tegen zweetvoeten helpen hier zo goed tegen, omdat bamboe een natuurlijk materiaal is wat ervoor zorgt dat de voeten voldoende kunnen ademen. Hierdoor wordt het niet te warm en vochtig rondom de voeten en ga je zweet- en bacterievorming rondom de voeten tegen. 

  1. Het dragen van ademende schoenen

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je man minder last heeft van zweetvoeten, is door hem ademende schoenen cadeau te doen. Hierbij kun je denken aan schoenen zoals Nike Air Max, maar ook schoenen van Geox of andere merken. Het is ook belangrijk dat hij dagelijks een ander paar schoenen draagt, zodat ieder paar voldoende kan drogen en luchten.

Related Articles

3 Tips bij het inrichten van jouw keuken

  Ga jij binnenkort druk aan de slag met het verbouwen van jouw keuken? Dan moet je even goed nadenken over wat jij precies wil...

Waar kun je tegenwoordig games kopen?

Als je een Nintendo hebt en er binnenkort weer een Nintendo spel uitgebracht word, dan wil je natuurlijk weten waar je dit spel het...

Hoe kies ik de beste grillplaat?

Als je van barbecueën houdt, dan is een grillplaat onmisbaar in je keuken. Maar welke grillplaat kies je? Er zijn enorm veel verschillende soorten...

Latest Posts