Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Algemeen Motorverzekering afsluiten? Dit moet je weten!

Motorverzekering afsluiten? Dit moet je weten!

Ga je een nieuwe motor kopen? Dan moet je hier ook een verzekering voor afsluiten. Maar welke soorten motorverzekeringen zijn er allemaal? En hoe vind je nu de juiste motorverzekering voor jouw situatie, zonder dat je de hoofdprijs betaald? Dit blog helpt je op weg met alles wat je moet weten voordat je een motorverzekering afsluit.

 

De basis: de verschillende soorten verzekeringen voor je motor

Laten we beginnen bij de basis: de verschillende soorten verzekeringen die je voor je motor kunt afsluiten. 

 1. Allrisk motorverzekering

De allrisk motorverzekering is veelal de duurste soort motorverzekering. Dit is omdat dit ook het type motorverzekering is met de meest uitgebreide dekking. Deze motorverzekering dekt schade die door jouw toedoen aan je eigen motor en/of lichaam ontstaat, schade die ontstaat aan je motor door externe omstandigheden (zoals een storm) en schade die jij veroorzaakt bij een ander. 

 1. WA+-motorverzekering

Een WA+-motorverzekering is een verzekering die vaak iets goedkoper is dan een allrisk verzekering, omdat de verzekering een minder uitgebreide dekking heeft. Dit type verzekering dekt de materiële schade die je door schuld veroorzaakt bij een ander en schade die aan jou of je motor ontstaat door externe invloeden, zoals een brand. 

 1. WA-motorverzekering 

Een WA-motorverzekering is de meest goedkope motorverzekering voor motoren die niet meer dan 20 jaar oud zijn. Dit type verzekering heeft dan ook de minst uitgebreide dekking; de verzekering dekt alleen de schade die jij bij een ander veroorzaakt. Schade aan je eigen lichaam of motor moet je dus zelf bekostigen. 

 1. Oldtimerverzekering 

Is je motor ouder dan 20 jaar? Dan kun je kiezen voor een oldtimerverzekering. Dit type verzekering is vaak goedkoper dan een WA-motorverzekering. De dekking varieert per aanbieder. 

 

De premie van je motorverzekering 

Bij het afsluiten van de motorverzekering is niet alleen de dekking, maar ook de maandelijks (of jaarlijks) te betalen premie. De hoogte van de premie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 1. Je schadevrije jaren

 2. Het type motor en de ‘leeftijd’ van de motor

 3. Je eigen leeftijd

 4. Waar je woont 

 5. De gekozen motorverzekering.

 

Tips om te besparen op je motorverzekering 

Ga je een motorverzekering afsluiten? Maak dan gebruik van deze handige tips om te besparen op de verzekering:

 1. Voeg je schadevrije jaren van een ander voertuig samen met die van je motor

 2. Ga na of het aantal kilometers op de polis wel matcht met het aantal kilometers wat jij op de motor rijdt

 3. Ga bij de verzekeraar na of het mogelijk is om gebruik te maken van een ‘winterstop’

 4. Vergelijk verschillende verzekeraars en doe dit ook buiten vergelijkingswebsites om

 

Related Articles

3 Tips bij het inrichten van jouw keuken

  Ga jij binnenkort druk aan de slag met het verbouwen van jouw keuken? Dan moet je even goed nadenken over wat jij precies wil...

Waar kun je tegenwoordig games kopen?

Als je een Nintendo hebt en er binnenkort weer een Nintendo spel uitgebracht word, dan wil je natuurlijk weten waar je dit spel het...

Hoe kies ik de beste grillplaat?

Als je van barbecueën houdt, dan is een grillplaat onmisbaar in je keuken. Maar welke grillplaat kies je? Er zijn enorm veel verschillende soorten...

Latest Posts