Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Zakelijk Waarom zoekmachines zo belangrijk zijn geworden

Waarom zoekmachines zo belangrijk zijn geworden

Al sinds we op grote schaal gebruik zijn gaan maken van het internet kunnen we eigenlijk niet zonder ze: zoekmachines. Hoe hard we ze nodig hebben, dat is in de loop der jaren echter wel veranderd. Gebruikten we ze vroeger alleen als we echt iets zochten, gebruiken we tegenwoordig zoekmachines zelfs om naar sites te gaan waar we regelmatig komen. En dat heeft ook de macht die deze machines hebben een stuk groter gemaakt, zeker voor bedrijven die met een website actief zijn op het internet.

Vroeger typte je het zelf nog in

Het lijkt al eeuwen geleden, maar de meeste 40+ers hebben het actief meegemaakt: de introductie van het internet in onze samenleving. Via langzame verbindingen, vaak gewoon via de telefoonlijn, ging er een wereld voor ons open.

Wat je uit die tijd misschien ook nog wel weet, is dat je de adressen van websites waar je heen wilde meestal met de hand intypte. Vrijwel ieder bedrijf dat een website had adverteerde hier uitbundig, inclusief de hele URL, waardoor de term ‘.nl’ opeens niet meer weg te denken was uit het straatbeeld. We gebruikten wel zoekmachines. Ook de URL daarvan typen we eerst netjes in onze browser in, om vervolgens de zoekterm in het daarvoor bestemde vak in te vullen. Waar dat tegenwoordig ondenkbaar is, kon het toen nog wel eens zo zijn dat je vervolgens geen resultaten of maar een heel beperkt aantal te zien kreeg. Het internet was nog veel kleiner dan nu, tenslotte.

Het kan een bedrijf maken of breken

Langzaam maar zeker zijn de URL’s een beetje uit het straatbeeld verdwenen. En zeg eens zelf, hoe vaak type jij nog een complete URL in een browser in? We openen onze browser, en typen nog slechts een enkel woord of soms een zin, en zien meteen wat we zoeken. Zoekmachines zitten tegenwoordig standaard in onze browser, je hoeft er geen moeite meer voor te doen om ze te gebruiken.

Dat heeft de macht van de zoekmachines ook meteen een stuk groter gemaakt. Nemen zij jouw website niet goed mee in hun resultaten, dan kan je dat letterlijk breken, terwijl goede resultaten je bedrijf juist een boost kunnen geven. Gelukkig heb je zelf deels invloed op hoe goed je in de resultaten terechtkomt. Linkbuilding is bijvoorbeeld een goede manier om je website relevanter te maken voor zoekmachines, en zo hoger in de resultaten te belanden. Wat is linkbuilding? Eigenlijk het zorgen van linkjes naar je websites op strategische plekken op andere websites. Doordat er naar je gelinkt wordt, verkrijg je meer autoriteit op bepaalde gebieden, en nemen zoekmachines je beter mee. Het is wel een vaak apart, die linkjes op de juiste plekken krijgen, dus er hulp bij inschakelen van experts is zeker geen overbodige luxe!

Related Articles

Online een baan en personeel vinden met Youbahn

Titel: Het Vinden van Werk en Personeel: De Kracht van Online Uitzendbureaus  Met de opkomst van het internet is de manier waarop we werk zoeken...

Bedrijfsontruiming zonder stress: tips voor een soepele aanpak

Het ontruimen van een bedrijf kan een stressvolle en tijdrovende klus zijn. Maar met de juiste voorbereiding en aanpak kan het proces een stuk...

De ins en outs van IT-detachering: jouw kans op een droombaan!

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de IT-sector en wil je meer weten over IT-detachering? Dan ben je hier aan het...

Latest Posts