Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Zakelijk Een aantal voordelen van een zakelijk hypotheek

Een aantal voordelen van een zakelijk hypotheek

Wil je voor jezelf beginnen? Dan zoek je mogelijk nog een geschikt bedrijfspand. Je kunt ervoor kiezen om eerst een pand te huren, maar niet iedere ondernemer ziet dit zitten. Een bedrijfspand kopen brengt alleen behoorlijk wat kosten met zich mee. Als je zelf over onvoldoende financiële middelen beschikt, betekent dit niet dat je geen bedrijfspand kunt kopen. Je kunt namelijk een zakelijke hypotheek aanvragen. Hiermee leen je geld om een bedrijfspand te kopen. Vaak kun je er niet het hele bedrijfspand mee financieren, maar wel een groot gedeelte. Twijfel je nog of een zakelijk hypotheek iets voor jou is? In deze tekst lichten wij alle voordelen van deze financiering toe.

1. Rente staat vast

Als je een zakelijke hypotheek gebruikt om een bedrijfspand te kopen, gebruik je geld van een ander om de aankoop te financieren. De andere partij neemt een risico, want zij weet niet zeker dat jij het geld ook daadwerkelijk terugbetaalt. Om zich in te dekken tegen dit risico, betaal je rente over een zakelijke hypotheek. Aangezien het gehele bedrag in één keer tot jouw beschikking staat, betaal je bij deze variant van zakelijk geld lenen altijd rente over het hele bedrag. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je telkens te maken krijgt met wisselende maandlasten. De rente over een zakelijke hypotheek wordt namelijk vastgezet op het moment dat je hem afsluit. Hierdoor weet je waar je aan toe bent als je een zakelijke hypotheek afsluit.

2. Je staat niet persoonlijk borg voor de lening

Niet iedere ondernemer is even happig op het afsluiten van een zakelijke hypotheek. Dit komt vooral doordat zij bang zijn dat ze persoonlijk borg staan als ze het geleende geld niet terug kunnen betalen. Gelukkig hoef jij je hier bij veel geldverstrekkers inmiddels geen zorgen meer over te maken. De meeste geldverstrekkers vragen namelijk alleen het recht van hypotheek op het bedrijfspand als zekerheid. Grote voordeel hiervan is dat je niet persoonlijk borg staat voor de zakelijke lening.

3. Aan het einde van de looptijd heb je de zakelijke hypotheek gedeeltelijk afgelost

Een zakelijke hypotheek heeft altijd een looptijd van 10 jaar. Desondanks hoef je het bedrag niet binnen 10 jaar af te lossen. Het aflosschema is namelijk gebaseerd op 20 jaar. Hierdoor vallen jouw maandlasten relatief laag uit. Dit betekent dat je aan het einde van de looptijd de helft van een bedrijfshypotheek hebt afgelost. Om het resterende deel terug te betalen heb je twee keuzes: herfinancieren met een andere zakelijke lening of in één keer volledig afbetalen.

4. Je mag jaarlijks kosteloos extra aflossen

Een vierde een laatste voordeel van een zakelijke hypotheek is dat je jaarlijks extra af kunt lossen. Grote voordeel hiervan is dat je de looptijd van jouw lening kunt verkorten. Onderaan de streep wordt een zakelijke hypotheek hierdoor goedkoper, want je betaalt minder lang rente. Ieder jaar mag je tot 10% van het openstaande bedrag kosteloos extra aflossen. Wil je meer aflossen? Dan zijn hier wel kosten aan verbonden.

Related Articles

Tips bij het kopen van een iPad

Het is altijd handig om bepaalde spulletjes aan te schaffen en tegenwoordig kopen veel mensen een iPad. Een iPad is namelijk heel erg handig...

Wat houdt SOC in?

  SOC ook wel, Security Operation Centre genoemd. SOC houdt zich bezig met de beveiliging op organisatie en technisch niveau en aan de hand van...

Een dieren verzekering is een goed idee

Je hebt voor jezelf en voor al je gezinsleden een zorgverzekering, al dan niet met extra aanvullingen, afgesloten. Niet alleen omdat deze verzekering verplicht...

Latest Posts