Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Algemeen Alles wat je moeten weten over mountainbikes

Alles wat je moeten weten over mountainbikes

Misschien zit je er wel over na te denken om je eerste mountainbike te kopen. Dat is erg spannend en ik kan je vertellen dat je de eerste keer mountainbiken nooit gaat vergeten. Met een glimlach en een blij gevoel stap je de eerste keer van je mountainbike af. Maar als je net begint met mountainbiken is het handig om wat meer over mountainbiken te weten. In dit artikel wordt meer informatie gegeven over mountainbiken.

Wat is mountainbiken?

Mountainbiken is dat je gaat rijden met een mountainbike rover een weg van asfalt en verharde wegen, of dat nu heidepaden zijn, bergpassen of in het bos. Er zijn vier type mountainbikes die vaak gekocht worden: crosscountry, downhill, enduro- en trailfietsen. Mountainbiken is een erg leuke sport om te doen in de buitenlucht en ook nog eens heel gezond. 

Hoe kan je het beste leren mountainbiken?

Begin makkelijk. Zoals met bijna alles kan je beter makkelijk beginnen en kleine stapjes maken. Dus start op makkelijke wegen. Het verkennen van je lokale ruiterpaden en grindpaden zijn fijn om te wennen aan de nieuwe mountainbike. Je kan oefenen met de nieuwe stijl van fietsen. Als je eenmaal op je gemak bent kan je wat verder gaan fietsen en moeilijkere paden gaan nemen. Het mooie van een fietspad zijn de geasfalteerde paden waar je makkelijk kan oefenen. Blijf net zo lang oefenen met makkelijke paden totdat je denkt dat je iets moeilijkers aan kan. Practice makes perfect. Dus ga jezelf niet haten als het niet in één keer lukt. 

Meer informatie over een mountainbike

Wat belangrijk is bij het uitzoeken van een mountainbike is de voorwielophanging. Een mountainbike voor kleine afstanden heeft meestal minder dan 120 mm veerweg. Voor lange wegen is het meestal meer dan 140 mm. De kosten van een mountainbike kunnen verschillen. Je kan goedkoop iets uitzoeken, maar ook duren. 
 Het korte antwoord is zoveel als je wilt, maar je hoeft de bank niet te breken om een ​​geweldige tijd op de paden te hebben. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen tijdens het winkelen door een verkoper, maar een geweldige allround mountainbike voor beginners kost rond de 850 euro. Je kan ook tweedehands een mountainbike kopen. Dan is het vaak nog goedkoper. Dat is een goede optie als je niet veel geld hebt om uit te geven of er niet veel geld aan wil uitgeven. Let wel op bij het kopen van tweedehands mountainbikes dat je het goed allemaal test. Je wil natuurlijk geen miskoop doen. 

Waar zou jij op letten bij het kopen van een mountainbike?

Related Articles

Alles over het leasen van een auto

Vormen: zakelijk leasen via de werkgever, via een eigen bedrijf als zzp'er, privé leasen in de vorm van Private lease en financial lease. Om...

Hier moet je aan denken bij nieuwe raamdecoratie

Ben je van plan je oude raamdecoratie te vervangen? Tegenwoordig is er veel keuze op het gebied van raambekleding. Lees hier waar je aan...

Waarom design en branding hand in hand gaan

Afgelopen oktober was de laatste editie van de Dutch Design Week en het was een daverend succes. Zo veel design-lovers en professionals bij een...

Latest Posts