Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

HomeFinancieelWil jij overal ter wereld gemakkelijk kunnen betalen?
spot_imgspot_img

Wil jij overal ter wereld gemakkelijk kunnen betalen?

Reizen is een manier om nieuwe dingen te leren en om kennis te maken met de rest van de wereld. Een van de dingen die je snel gaat merken wanneer je de Nederlandse grens oversteekt, is dat je in het buitenland lang niet overal met je reguliere pinpas kunt betalen. Het is daarom handig om te zorgen dat je een creditcard hebt. Met een creditcard kun je namelijk bijna overal ter wereld betalen en dat is niet de enige reden om deze kaart aan te vragen. In dit artikel leggen we je graag uit waarom je eigenlijk sowieso een creditcard zou moeten hebben wanneer je internationale betalingen doet.

Een creditcard komt met vele voordelen

Als je een ANWB creditcard hebt, heb je veel meer financiële speelruimte. Je kunt namelijk iedere maand tot maximaal 5000 euro uitgeven met je creditcard. Dit geld wordt uiteindelijk pas aan het eind van de maand van je bankrekening afgeschreven waardoor je dus nu al geld kunt uitgeven dat je aan het eind van de maand pas uitbetaald krijgt. Zoals gezegd kun je je creditcard in bijna alle landen ter wereld gebruiken. Je kunt niet alleen in hotels betalen met je creditcard, je kunt er ook geld mee uit de muur halen. Zo weet je zeker dat op reis niet zonder cash komt te zitten.

Ook voor online aankopen is een creditcard zeer handig

Een visa is niet alleen heel handig wanneer je op reis bent, ook wanneer je online producten wilt kopen, is een creditcard een uitkomst. Heel vaak kun je online enkel betalen met een creditcard. Het voordeel van spullen kopen met je creditcard is dat deze automatisch 180 dagen verzekerd zijn. Raakt je product beschadigd, ben je er niet tevreden over of wordt het gestolen, dan kun je gewoon je geld terugkrijgen. Voor al deze extra’s betaal je niets meer. Je betaalt enkel een basisprijs voor het gebruik van je creditcard en vervolgens profiteer je van vele extra’s. Heb je online iets gekocht en wordt het uiteindelijk nooit geleverd? Dan kun je ook je geld terugkrijgen aangezien je met je creditcard ook dergelijke risico’s kunt opvangen.

Hoe dien je een aanvraag in?

Als je bij de ANWB een aanvraag wilt indienen voor een creditcard, dan moet je aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste moet je lid zijn en ten tweede moet je tenminste 18 jaar oud zijn. Vervolgens moet je een minimuminkomen hebben van 1.150 euro per maand netto. De creditcardpartner van ANWB zal een BKR-toetsing laten uitvoeren om te zien of je nog betalingsachterstanden hebt. Is dit alles niet het geval, dan krijg je groen licht voor je creditcard. Na akkoord heb je je creditcard binnen 2 a 3 weken in huis. Omdat het vanwege de vakantie nu wat drukker dan gemiddeld is duurt dit wat langer dan normaal dus vraag je creditcard op tijd aan!  Na ontvangst kun je je creditcard gelijk gaan gebruiken.Wij wensen je veel shopplezier!

spot_imgspot_img

Related Articles

Latest Posts