Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

HomeAlgemeenVoor het eerst een website maken? Voorkom deze fouten!
spot_imgspot_img

Voor het eerst een website maken? Voorkom deze fouten!

Er zijn online een heleboel tips te vinden voor het maken van een website. Dat is handig! Zo weet je namelijk wat je te doen staat. Heb je er echter ook al een idee van wat je beter níet kunt doen bij het maken van de site? Er liggen veelvoorkomende fouten op de loer. In dit artikel leggen we je er meer over uit.

Onhandige domeinnaam

Een domeinnaam is noodzakelijk voor de inrichting van je website. Het is een van de eerste stappen die je zet bij het maken van de site. Dit maakt dat er soms voor wordt gekozen om gewoon maar even snel een naam uit te kiezen, zonder erover na te denken. Het mogelijke gevolg? De naam is lang, ingewikkeld, slecht leesbaar of past niet bij het bedrijf. Deze fout wil je voorkomen! Bij een domeinnaam registreren is het namelijk belangrijk dat de naam helder is, netjes aansluit en goed kan worden onthouden. Daar heb je baat bij!

Langzame website

Ben je weleens op een website terechtgekomen die langzaam laadt? Dat is best vervelend. De kans is zelfs groot dat je de site weer wegklikt en op zoek gaat naar iets anders. Let er bij een website maken dus op dat je website snel laadt. Je kunt allerlei online testjes doen die weergeven hoe snel jouw website laadt, en wat je kunt doen om voor verbetering te zorgen. Pas bijvoorbeeld op met het toevoegen van afbeeldingen met een flinke bestandsgrootte. Dit is een fout die erg vaak wordt gemaakt. Waar je nog meer aan kunt denken? Maak pagina’s niet te lang, installeer altijd nieuwe updates van bijvoorbeeld plugins en kies voor een goede hosting.

Onprofessionele website

Het is enorm belangrijk dat je website er professioneel uitziet. Zeker als je producten verkoopt via de site, maar ook als je informatie deelt over de service die jij aanbiedt als ondernemer. Een onprofessionele website maakt namelijk dat je potentiële klanten je minder snel vertrouwen. Het inrichten van een professionele website komt op veel punten neer, maar over het algemeen gaat het om de gehele look en feel van de site. Van correcte teksten tot nette afbeeldingen: zorg dat het totaalplaatje in orde is.

Onduidelijke website

In het verlengde van een onprofessionele website ligt het gevaar van een onduidelijke website. Zorg dat men op jouw website alle informatie goed kan vinden. Richt overzichtelijke pagina’s in, evenals een helder menu waarin de pagina’s kunnen worden gevonden. Zorg altijd voor een zoekknop op de site. En wees duidelijk in de informatie die je plaatst. Van tegenstrijdige teksten of te vage teksten wordt niemand wijzer. Het overbrengen van een duidelijke boodschap is essentieel.

Onvindbare website

Tot slot: zorg dat je website goed vindbaar is. SEO is enorm belangrijk vandaag de dag – maak dat je dit meeneemt in onder andere de teksten, afbeeldingen en domeinnaam. Hoe sneller men jouw website vindt, hoe groter je bedrijf kan groeien!

spot_imgspot_img

Related Articles

Latest Posts