Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

HomeFashionKen jij de eco-friendly sneakers van VEJA al?
spot_imgspot_img

Ken jij de eco-friendly sneakers van VEJA al?

We weten allemaal dat de modeindustrie niet altijd even goed zorgt voor de mensen die in de fabrieken werken, dieren en het milieu. We komen steeds meer te weten over hoe onetisch grote modemerken te werk gaan achter de schermen, en dat kan voor sommigen van ons nogal knagen aan onze normen en waarden. Maar het kopen van nieuwe kleding en schoenen is soms wel nodig. Gelukkig verschijnen er steeds meer merken op de markt die hun productieproces over een andere, meer etische en bewuste boeg gooien. Zoals het opkomende Franse sneakermerk VEJA.

Het verhaal achter VEJA

In 2003 werden de Franse designers Sebastien Kopp en Francois-Ghislain Morillion geconfronteerd met de ongelukkige realiteit van globalisering toen ze een kijkje namen bij een fast fashion modefabriek in China. Van stapelbedden met 5 niveaus tot een gat in de grond om te douchen, het raakte bij hen een gevoelige snaar. Ook de impact van de modeindustrie op het milieu zat hen niet lekker. En zo raakten Kopp en Morillion geinspireerd – er moest iets veranderen. En zo werd het sneakermerk VEJA geboren. Een schoenenmerk dat zich richt op de werkomstandigheden en milieubewustzijn.

Verantwoorde materialen

VEJA is uitsluitend fairtrade en gebruikt biologische en wilde materialen voor hun designs. De sneakers zijn gemaakt van biologisch katoen, afkomstig van boerenverenigingen die katoen oogsten met respect voor mens en milieu. Er wordt zelfs gekeken naar de impact van chemicaliën. VEJA test hun producten om er zeker van te zijn dat ze geen giftige elementen bevatten die het milieu zouden kunnen vervuilen. Ook doet VEJA aan upcycling, met plastic flessen, katoen dat is gerecycled uit de textielindustrie en gerecycled polyester voor de stoffen die gebruikt worden bij het maken van de schoenen. Daarnaast is een op de vier designs volledig vegan!

Stijlvolle designs

De designs van VEJA zijn super stijlvol en daarom geliefd door velen, inclusief invloedrijke celebrities zoals Meghan Markle en Emma Watson. Of je nu op zoek bent naar strakke Veja dames sneakers voor onder je favoriete jeans of jurkje, of je vriend een paar Veja heren cadeau wilt doen deze kerst, het merk heeft voor iedere fashion liefhebber wat wils te bieden. Het best verkochte design van VEJA is de VEJA V10. Deze lijn is volledig wit en heeft aan de zijkant het V-logo in verschillende kleuren verkrijgbaar. Een super strak design dat past onder elke outfit voor zowel dames als heren. Maar naast deze klassieker heeft VEJA nog vele andere eco-friendly designs in verschillende kleuren en stijlen.

Koop VEJA online

Dus als je op zoek bent naar een nieuw sneakermerk dat niet ten koste gaat van arbeiders en het milieu, dan is VEJA zeker een merk wat je in de gaten moet houden. Online vind je een ruime keuze aan sneakers van dit Franse eco-friendly merk. Met welk paar loop jij straks trots over straat?

spot_imgspot_img

Related Articles

Latest Posts