Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

HomeFinancieelInvesteren in vastgoed wordt steeds populairder
spot_imgspot_img

Investeren in vastgoed wordt steeds populairder

Door te investeren in vastgoed verdienen steeds meer mensen een extra zakcentje bij. Je creëert bij investeren in vastgoed rendement. Je moet hier zeker wel wat voor doen, als je zo veel mogelijk winst wilt hebben op het vastgoed project. Bij investeren in vastgoed zal het echt wat tijd in beslag nemen. Daarnaast moet je ook wat meer moeite doen dan dat je bij beleggen zou doen. 

In wat voor omgeving bevindt het pand zich?

Als je in vastgoed gaat investeren, dan doe je dit meestal met een beetje geld van jezelf, maar vooral door een lening te nemen. Het is nu vooral razend populair om in huizen te investeren. Dit betekent overigens niet dat je niet in andere panden kunt investeren. Je kunt dit realiseren door een hypotheek af te sluiten. Dit kun je vaak doen bij meerdere banken. Het is belangrijk om goed te kijken in wat voor omgeving je terecht komt bij het investeren. Hoe ziet het huis eruit? Is de ligging fijn? Is de staat van het pand goed of juist slecht? Dit gaat nog verder, want je moet ook de omgeving helemaal scannen. Zijn er scholen? Is er een supermarkt in de buurt? Dit zijn allemaal zaken om in je achterhoofd te houden. 

Extra kosten om rekening mee te houden

Bijkomende kosten naast het investeren zijn zeker belangrijk om rekening mee te houden. Denk hierbij niet alleen aan de vaste lasten, maar ook onverwachte kosten. Ga dan ook verschillende panden vergelijken. Schrijf voor jezelf duidelijk op wat de voordelen, maar ook de nadelen zijn. Je kunt deze voordelen en nadelen van elk pand dan afwegen en hieruit maak je dan de beste beslissing en dat is wel zo fijn als je een beslissing moet gaan nemen.

Een lange periode op reis

Ben je van plan om voor een langere periode op reis te gaan? Je bent bijvoorbeeld net getrouwd en wilt graag voor een jaar lang gaan reizen. Het is dan wel zo fijn om je eigen woning zorgeloos achter te kunnen laten, mét huurders erin. Zo verdien je nog wat extra en wordt je woning ook nog eens gebruikt. Door dit goed te regelen, hoef je geen extra zorgen te hebben in de periode dat je weg bent. Je eigen woning verhuren kan tegenwoordig erg gemakkelijk. Maak dus zeker duidelijke afspraken met de verhuurder. Het fijne aan het verhuren van je eigen huis, is dat je maandelijks wat inkomsten krijgt die de verhuurder betaalt. 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Latest Posts