Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Wonen Een prachtig interieur, hoe kom je daaraan?

Een prachtig interieur, hoe kom je daaraan?

We willen allemaal wel in een prachtig huis wonen, waar alle kleuren en stijlen bij elkaar passen en we het gevoel hebben dat we in een soort zen wereld zijn. Maar over de jaren heen verzamelen we allerlei spullen die herinneringen met zich meedragen, die misschien niet even goed passen in ons huis maar wel passen bij ons als persoon. In deze blog vertel ik je hoe je toch een geheel kan maken. Lees je mee?

Kies een stijl

Vaak weten mensen wel een beetje welke stijl bij ze past. Er zijn verschillende trends waar uit je inspiratie kan putten. Wellicht ga jij voor een hele minimalistisch of industriële look. Of hou je meer van warm en huiselijk? Door een stijl te kiezen, ga je je meer richten op meubels die in dat beeld passen. Zo voorkom je dat je alles wat je maar leuk lijkt in huis haalt. Dat mag natuurlijk ook maar vaak wordt het dan geen samenhangend interieur.

Kleed het aan

Ik raad aan om de basis redelijk simpel te houden, een mooie eikenhouten tafel is al een statement is op zich. Dan kan je de rest van de boel aankleden met de decoratie. Denk aan sierkussens en kunst op de muren et cetera. Ook hier kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Juist in de aankleding zien we vaak de persoonlijkheid van iemand terug, denk aan familiefoto’s of souvenirtjes van vakantieplekken. Deze aankleding maakt jouw huis van jou, het maakt het persoonlijk.

Investeer in je meubilair

Zoals ik al zei, raad ik aan om het qua grootte meubels redelijk simpel te houden. Hier kun je dan ook in investeren. Deze meubels gaan vaak het langste mee; denk aan het bed, de bank en de eettafel. Dat zijn meubels die je iedere dag gebruikt en die het centrum vormen van bepaalde ruimtes; slaapkamer en de woonkamer bijvoorbeeld. Daar mag je dan best wel in investeren. Verschillende materialen zorgen ook voor verschillende sferen in huis. Hout zorgt altijd voor een warme sfeer, ook als je voor een industriële look gaat. Zo wordt het niet te kil in huis, maar het doet ook niet af aan het stoere uiterlijk.

Lang mooi, lang plezier

Je houdt je houten meubels langer mooi door ze in te smeren met boenwas. Zo knap je ze op en bescherm je ze tegen eventuele beschadigingen. Er is ook antiekwas, voor antieke spullen die al iets meer nodig hebben dan enkel een snelle opfrisbeurt. Wees niet nalatig als het om mooie houten meubels gaat.

Vorig artikelDe kunst van resin art
Volgend artikelEen waardig afscheid

Related Articles

Wat is Workflow Management?

Binnen organisaties worden dagelijks veel beslissingen genomen. De ene beslissing is wat minder bepalend voor de bedrijfsvoering dan de andere, maar feit blijft dat...

Regel je uitvaartverzekering op tijd!

Je moet er nog even niet aan denken, maar eens gaat het gebeuren, je gaat dood. Dat klinkt nogal bruut, maar het is de...

Fouten bij het aanschaffen van een hondenvoerbak

Er worden vaak verschillende fouten gemaakt bij het aanschaffen van een hondenvoerbak. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw hondenvoerbak groot genoeg...

Latest Posts