Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Vrije Tijd De kunst van resin art

De kunst van resin art

Misschien heb je het wel eens langs zien komen op social media: resin art. Resin art wordt steeds populairder, omdat het een leuke manier is van kunst maken. Daarnaast heeft het vele toepassingen. Er zijn vele manieren om epoxy te gebruiken om de kunst te maken. Daar lees je alles over in deze blog.

Wat is resin art?

Allereerst, wat is resin art? Resin art is een manier van kunst maken door middel van epoxy giethars. Dit wordt ook wel epoxy resin genoemd. Epoxy resin kan gebruikt worden om objecten en foto’s in te gieten, het maken van sieraden, coating van spullen, het creëren van een river table en om standbeelden te creëren, onder andere. Er zijn nog meer manieren om giethars te gebruiken. Epoxy is uit zichzelf doorzichtig, maar het is mogelijk om speciale kleurstof te kopen om zo gekleurde giethars te maken. Nog meer mogelijkheden om kunst te maken.

Wat is epoxy?

Nu is de term ‘epoxy giethars’ al een paar keer langs gekomen, maar wat is dit precies? Epoxy is een chemische hars. Epoxy giethars is makkelijker om te gieten en kan daardoor dus beter gebruikt worden om kunst te maken. Epoxy ontstaat nadat een hars en harder worden gemengd. Het heeft geen geur, maar hecht zich vrijwel op elke ondergrond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout, metaal, aluminium, polyester, steen en de meeste kunststoffen. Deze materialen kunnen dus allemaal gebruikt worden bij het creëren van de resin art.

Werken met epoxy

Omdat het op zoveel verschillende ondergronden kan hechten, is het belangrijk om veilig om te gaan met epoxy giethars. Het is aangeraden om gezichts- en huidbescherming te gebruiken wanneer er met epoxy giethars gewerkt wordt. Als het toch op de huid komt, kan azijn gebruikt worden om het er vanaf te halen. Een ondergrond is ook belangrijk, anders zit er epoxy op alles. Vuilniszakken kunnen gebruikt worden om de ondergrond te beschermen. Dit komt omdat vuilniszakken gemaakt worden van polyethyleen, waar epoxy niet op kan hechten.

Wat heb je nodig voor resin art?

Om te kunnen beginnen met resin art, is de resin, oftewel epoxy, natuurlijk nodig. Giethars kopen kan op meerdere plekken, ook online zoals bij MR. Boat. Daarnaast zijn handschoenen, gezichtsbescherming en vuilniszakken voor de ondergrond belangrijk om te hebben. De rest van de spullen ligt aan wat voor soort art er gemaakt gaat worden. Wil je een river tafel maken? Dan is een handig om de tafel te hebben. Anders kan een mal gebruikt worden om de giethars in te kunnen gieten. Kleuren en glitters zouden ook gebruikt kunnen worden. 

Related Articles

Hoe kies je een cadeau voor een vrouw?

Vrouwen zijn over het algemeen wat meer oplettend dan mannen. Waar mannen denken ‘Oh leuk, dit had ik nodig!’, denkt een vrouw ‘Wat zit...

Het inrichten van je kantoor

Op het moment dat je een kantoor hebt, kan het belangrijk zijn om deze goed in te richten. Dit komt omdat de inrichting van...

Voor het eerst een website maken? Voorkom deze fouten!

Er zijn online een heleboel tips te vinden voor het maken van een website. Dat is handig! Zo weet je namelijk wat je te...

Latest Posts