Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Algemeen Je huis (opnieuw) inrichten? Zo pak je dat aan!  

Je huis (opnieuw) inrichten? Zo pak je dat aan!  

Je huis voor het eerst of weer opnieuw inrichten is een leuke maar zeker ook een spannende en uitdagende klus. Misschien wil je wel met een bepaalde ruimte aan de slag of wil je juist overal een nieuwe woonstijl introduceren. Of misschien wil je wel graag je huis inrichten, maar heb je nog geen idee over wat je wilt en hoe je het wil gaan aanpakken. Kan je wel wat advies en tips gebruiken? Dan is dit blog voor jou.

Laat je inspireren

Je smaak wat betreft je woonstijl haal je meestal ergens vandaan. Je hebt misschien wel leuke meubels, kleuren of accessoires op televisie gezien of online. Misschien heeft je beste vriend of vriendin wel een ontzettend leuke hoekbank staan waarmee je graag verder aan de slag wilt, of heb je op Instagram een toffe collage gezien met kleuren, materialen en vormen die jou meteen aansprak. Inspiratie kan je tegenwoordig op zoveel verschillende plekken opdoen dat het een goede eerste stap is in het bedenken wat je graag wilt. Maak een ouderwets moodboard voor jezelf en knutsel erop los. Ook online zijn er tegenwoordig een tal van websites die je kunt gebruiken om een groot inspiratieweb te maken. Kom je er echt niet uit? Dan kan je altijd nog interieur advies inwinnen bij een interieurspecialist.

Kies je stijl

Eenmaal een hoop inspiratie opgedaan? Dan is het tijd om een keuze te maken. Op je moodboard heb je waarschijnlijk een tal van leuke meubelen en accessoires verzameld, maar meestal kan daarvan niet alles in je nieuwe inrichten worden meegenomen. Daarom is het tijd om kleur te kiezen, of stijl in dit geval. Kijk welke kleuren, materialen en vormen er het meest in je moodboard terugkomen. Die bepalen eigenlijk jouw hoofd woonstijl. Uiteraard kan je hier en daar nog wel wat combineren maar maakt het jezelf vooral niet te lastig. Kies één woonstijl en werk vanaf daar rustig uit.

Houd het praktisch

Je komt waarschijnlijk al snel een meubel of accessoire tegen die je helemaal het einde vindt maar is het ook praktisch? Met praktisch bedoelen we vooral of er in, op of met geleefd kan worden en of het past in je budget. Een megagrote hoekbank kopen is leuk, maar als je maar een kleine woonkamer hebt dan zal je al snel weinig ruimte overhouden voor de rest. Niet echt praktisch dus. Je nieuwe inrichting moet eigenlijk een combinatie zijn van alles. Het moet praktisch zijn, maar ook passen binnen jouw budget en aansluiten bij je woonstijl. Als dit je lukt dan komt het met het (opnieuw) inrichten helemaal goed.

Vorig artikelDe kunst van resin art
Volgend artikelEen waardig afscheid

Related Articles

Kunnen heren gekleurde broeken met print dragen?

Gekleurde broeken zijn helemaal on trend tegenwoordig. Zowel met als zonder print. Waar je een aantal jaar geleden nog raar aangekeken werd als je...

Loopt jouw hobby een beetje uit de hand? Huur dan een opslagruimte 

Vrijwel iedereen in Nederland heeft wel een hobby waar graag tijd in wordt gestoken. Helaas is de ene hobby complexer dan de ander. Zo...

Omgevingswet

Je hoort het vast en zeker zo nu en dan wel eens voorbij komen; de omgevingswet. Maar wat is deze wet dan precies en...

Latest Posts