Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

HomeVakantieDe wijnen van Spanje!
spot_imgspot_img

De wijnen van Spanje!

Als we het in Nederland over wijn hebben hebben we het vaak over Franse wijnen. We gaan er van uit dat Fransen altijd de beste waren en zullen zijn in het creëren van wijnen. Toch is dit niet zo. Het is belangrijk om te realiseren dat de wereld door is gegroeid en er een heleboel nieuwe landen zijn die wijn produceren. Een daarvan is Spanje, waar we het in deze blog over gaan hebben. Spaanse wijn is beladen met smaak met een vleugje verfijning en klasse. Spaanse wijn wordt geleverd in rode, witte en sprankelende rode wijnen geproduceerd in het hele land. 

Historie

Spaanse wijn wordt het best beschreven door de unieke smaak die vol met gewaagde en intense fruit smaken zit. Gewoonlijk bekend als Florida-wijn, de originele naam was Guntur. De gebruikte druif is er een die inheems is in het Iberische schiereiland. Gevonden op dit Iberische schiereiland heeft Spanje meer dan 1,2 miljoen hectare geplante wijnstokken, waardoor het de grootste producent van rode wijn is. Spaanse wijnmakers hebben het proces van druiven groei geperfectioneerd op zo’n manier dat de wijnen net iets fruitiger smaken dan die van de Fransen. Het is vanwege dit proces dat elke fles Spaanse wijn uniek smaakt. Het mediterrane klimaat van Spanje maakt het een ideale plek voor groeiende groeien, wat resulteert in uitstekende kwaliteit wijnproductie. Spanje is al lang een grote exporteur van wijn, vooral uit de kustgebieden, waardoor het een groot centrum van de wereldwijde wijnindustrie is. Elke regio van Spanje heeft zijn eigen unieke wijnstijl, met wijn druivensoorten variërend van het uiterste zuiden naar het noorden, afhankelijk van de plaats van hun oorsprong. De wijn export van Spanje is nu elk jaar miljarden dollars waard. De Spanjaarden importeren zelden wijn. Een wijn pakket versturen naar spanje zie je niemand dan ook snel doen.

Wijnsoorten

Naast Frankrijk produceert Spanje de meest populaire en veel geconsumeerde rode wijn in de hele wereld. De bekroonde glorie van Spanje, is het resultaat van jarenlange fijne wijn maken, samen met een rijke traditie van voedsel, muziek en kunst. De rijke en populaire wijnrassen van Spanje omvatten het volgende: Cava, Anijs, Barossa, Baskisch, Bulduel, Ebel, Florida, Jamaica, Lugares, Provolone, Turbinado en Yerba Mate. Elke variëteit heeft zijn eigen stijl, kleur en kijk, maar ze zijn allemaal heerlijk en genieten van een hoog slagingspercentage wanneer ze worden geconsumeerd. De beroemdste witte wijn van Spanje is de mousserende wijn die voornamelijk wordt gemaakt van Pinot Noir-druiven. Pinot Noir-druiven zijn inheems in het zuiden van Spanje, met name de regio Cantabria van Spanje. Hoewel traditie hier nog steeds een grote rol speelt zijn door het hele land tegenwoordig veel meer soorten wijntypen en bereidingsmethoden te vinden, zowel in het noorden, het oosten, het zuiden en het westen van het land. De bouw van wijnvaten gebeurt ook vaak lokaal, dus een groot pakket versturen naar spanje, vol met lege wijnvaten gebeurt zelden.

Beste wijn van de Pyreneeën

De beroemde Pyreneeën gebergte van Spanje biedt enkele van de beste Spaanse Reds van Spanje. Deze provincie is vernoemd naar een reeks bergen in de bergen, die bedoeld waren om beelden van kersen en druiven op te roepen. Gerenommeerde producent San Juan is een van de beste Spaanse rode wijnproducenten in de Pyreneeën. De productie van wijn in deze regio dateert uit de 12e eeuw, wat betekent dat de wijnen voldoende tijd hebben gehad om smaak en smaak te ontwikkelen. San Juans Vintages worden vaak beschouwd als zeer scherp.

spot_imgspot_img

Related Articles

Latest Posts