Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Zakelijk Wat heb je nodig voor een klein kantoor?

Wat heb je nodig voor een klein kantoor?

Wanneer je pas sindskort actief ben als ondernemer en je een eigen werkplek hebt, is het erg lastig om voor de juiste inrichting te zorgen. In dit artikel worden er een aantal tips gegeven waarmee jij kunt zorgen voor een mooie maar prettige werkruimte. 

Zorg voor goede bureaus

Als je een nieuw kantoor hebt is het van groot belang dat je zorgt voor prettige bureaus. Zorg ervoor dat de bureaus op hoogte verstelbaar zijn en je een goede werkhouding hebt.  Kijk daarnaast ook naar de afmetingen, een klein bureau is namelijk in veel gevallen stukken prettiger om mee te werken. Zo kun je meer bureaus kwijt in een kleine ruimte en houd je voldoende loopruimte.

Een goede bureaustoel is onmisbaar

Een ander belangrijk onderdeel van een kantoor zijn de bureaustoelen. Aangezien je zeer waarschijnlijk van plan bent om 40 uur per week op een stoel te zitten, is het belangrijk dat je een prettige stoel hebt. Let hierbij zowel op het zitcomform als de ergonomische houding. Hiermee kan je op de lange termijn erg veel rugpijn besparen.

Koop een aantal mooie planten

Als je van plan bent om dagelijks gebruik te maken van je bureau, is het een slim om planten te kopen. Planten houden de ruimte fris en dragen bij aan een prettige sfeer. Koop overigens wel planten die goed kunnen tegen weinig licht en weinig onderhoud. Dit geeft je de mogelijkheid om ook een aantal dagen niet naar het kantoor te komen.

Een koffiezetapparaat helpt je om bergen werk te verzetten

Als ondernemer ga je te maken krijgen met situaties waarin er bergen werk verzet moet worden. In zulke situaties is het prettig als je de dag door kan komen met een aantal bakken koffie. Zorg ervoor dat je een goed koffiezetapparaat hebt die niet te veel geld kost. Een voordeel van ondernemer zijn is dat je geen btw hoeft te betalen over zakelijke producten. Dit scheelt 21% op de aankoop van een koffiezetapparaat.

Een kleine relaxhoek

Naast de nodige spullen voor het kantoor zelf, is het ook belangrijk dat je tussen het werk door af en toe kunt ontspannen. Koop een lekkere stoel waar jij je pauze op kunt doorbrengen en bijvoorbeeld een boekje kunt lezen. Hierdoor kom je tot rust en kun je daarna weer volle bak aan de gang. Als je kantoor hier te klein voor is, kun je er ook voor kiezen om tijdens de pauzes naar buiten te gaan. Wat extra zuurstof bevordert de concentratie en kan je helpen bij het verzetten van grote hoeveelheden werk.

Related Articles

Wat heb je aan een medewerkerstevredenheidsonderzoek?

Als ondernemer heb je vaak een hoop verschillende dingen te doen. Je zult als groter bedrijf vaak een hoop werknemers hebben en zo veel...

Heeft je man last van zweetvoeten? Zo help je hem er vanaf 

Niets zo vervelend als een partner die een onaangename geur verspreidt, iedere keer dat hij zijn schoenen uitdoet. Om nog maar niet te spreken...

Motorverzekering afsluiten? Dit moet je weten!

Ga je een nieuwe motor kopen? Dan moet je hier ook een verzekering voor afsluiten. Maar welke soorten motorverzekeringen zijn er allemaal? En hoe...

Latest Posts