Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Financieel Beter een auto leasen of kopen? Zo kom je erachter

Beter een auto leasen of kopen? Zo kom je erachter

Een nieuwe auto aanschaffen is leuk, maar je kunt tegenwoordig soms een stuk voordeliger uit zijn als je ervoor kiest voor auto leasen. Maar hoe maak je precies de afweging? Wij zetten hier de belangrijkste zaken voor je uiteen zodat je goed weet waar je op moet letten en hoe je uiteindelijk de knoop door kunt hakken.

Maak een goede afweging

Wanneer je de voordelen van een private lease en het zelf kopen van een auto naast elkaar zet kun je een beter besluit maken. Dit zijn de voordelen op een rijtje:

Voordelen van een auto leasen

  • Een gigantisch voordeel van een auto leasen is dat je in één klap klaar bent. Alle bijkomstige kosten voor de auto zijn namelijk gedekt met een vast maandelijks tarief.
  • Je kunt een gloednieuwe auto leasen, maar je kunt ook kiezen voor een goed onderhouden tweedehandse auto.
  • Het onderhoud aan de auto, de verzekering, eventuele reparaties en pechhulp zijn allemaal inbegrepen in het vaste tarief. Alleen de kosten voor het benzineverbruik, parkeerkosten en eventuele boetes komen hier nog bovenop.

Voordelen van een auto kopen

  • Het grootste voordeel van zelf een auto kopen, is dat je dan ook daadwerkelijk zelf de eigenaar bent en de auto jouw bezit is.
  • Wanneer je genoeg spaargeld hebt en een auto in één keer kunt betalen kun je hierdoor goedkoper uit zijn. Je betaalt dan geen rente over een afbetalingsregeling.
  • Een ander voordeel heb je wanneer je weinig rijdt. Bij een private lease zit je namelijk vast aan een kilometerbundel. Hiermee leg je je vooraf het aantal kilometers per jaar vast. Vaak begint zo'n bundel bij 10.000 kilometer per jaar, maar het kan zijn dat je helemaal niet zoveel kilometers maakt.

Schadevrije jaren

Wat je ook meetelt in je besluit om te kopen of leasen is dat bij een private lease de autoverzekering inbegrepen zit. Dit betekent dat je profijt zal hebben van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd, omdat de meeste leasemaatschappijen dezelfde premie rekenen voor de verzekering.

Maak een duidelijke berekening

Ben je er nog niet helemaal uit? Maak dan een berekening op basis van de auto die je graag wil rijden. Bereken hoeveel je kwijt bent wanneer je deze auto zelf koopt en hoeveel je er per maand aan kwijt zou zijn als je hem zou leasen. Je kunt online rekenvoorbeelden vinden, maar je kunt hier ook informatie over inwinnen bij je autodealer, zodat je tot de juiste beslissing kunt komen.

Related Articles

Jouw carrière achter het stuur beginnen met jongepier verkeersopleidingen

Altijd al gedroomd van een carrière achter het stuur? Dan is Jongepier verkeersopleidingen precies wat je zoekt! Jongepier is dé plek waar je terecht...

Ontdek de kunst van stucwerk in Rotterdam: Een unieke ervaring!

Rotterdam, een stad met een rijke en diverse architecturale geschiedenis, is de perfecte plek om de kunst van het stukwerk te ontdekken. Deze unieke...

De voordelen van een 085 nummer als virtueel telefoonnummer voor jouw bedrijf

Heb je ooit gehoord van een 085 nummer als virtueel telefoonnummer voor jouw bedrijf? Het is een geweldige manier om je bedrijf een professionelere...

Latest Posts