Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

HomeWonenZonnepanelen onderhouden 
spot_imgspot_img

Zonnepanelen onderhouden 

Wanneer je zonnepanelen hebt laten plaatsen, is het ook belangrijk dat de zonnepanelen goed onderhouden worden. Het onderhouden van zonnepanelen bestaat vaak niet meer uit het schoonmaken van de zonnepanelen. Hier lees je meer informatie over het onderhouden van de zonnepanelen. 

 

Standaard zonnepanelen onderhouden

De standaard zonnepanelen zijn de zonnepanelen die we allemaal wel kennen. Je ziet ze tegenwoordig namelijk vaak op daken liggen. Als het dak niet te hoog is dan kan je de zonnepanelen prima zelf onderhouden. Het is namelijk belangrijk dat de zonnepanelen schoon blijven zodat de zonnepanelen meer warmte kunnen opnemen en zo meer energie produceren. Je kan de zonnepanelen schoonmaken met een daarvoor geschikt schoonmaakmiddel. In sommige gevallen hoef je niet het dak op, dat kan als je een daarvoor geschikte borstel hebt. Dit is een borstel van enkele meters lang dat speciaal ontwikkeld is voor het schoonmaken van indak zonnepanelen en standaard zonnepanelen. Je hoeft dus ook zeker niet bang te zijn dat de borstel je zonnepanelen beschadigen. 

 

Dakpannen zonnepanelen onderhouden

Sommige mensen kiezen ervoor om van hun gehele dak een zonnepaneel te maken, hierdoor wekken ze namelijk veel meer energie op. Dit wordt gedaan door het leggen van dakpannen die voorzien zijn van een zonnepaneel oftewel zonnepanelen dakpannen. Alle zonnepanelen werken dan na het leggen samen en vormen een grote zonnepaneel. Het onderhouden van dakpan zonnepanelen is ingewikkelder en ook gevaarlijker. Je kan het met een borstel doen maar dat is extreem zwaar werk en je gaat niet het hele dak goed schoon krijgen. Je kan daarvoor het beste een glazenwassen of het bedrijf waar jij de zonnepanelen hebt gekocht inschakelen. Zij weten namelijk precies hoe de zonnepanelen schoon gemaakt moeten worden en weten ook hoe ze veilig te werk moeten gaan. 

 

Waarom het belangrijk is om zonnepanelen te onderhouden

Vrijwel alles moet goed onderhouden worden en dat geldt ook voor zonnepanelen. Zonnepanelen staan namelijk buiten en ondanks dat ze op een hoogte liggen kunnen ze erg vies worden. Dit kan namelijk door de uitwerpselen van vleermuizen en vogels komen. Ook als het regent kunnen er vlekken ontstaan omdat het regenwater niet echt bepaald schoon is. Uitlaatgassen en andere soort chemische stoffen worden namelijk opgenomen en komen weer op de grond terecht in de vorm van regen. Zonnepanelen die goed onderhouden worden zullen langer meegaan en ook meer energie opwekken. Dit komt omdat een zonnepaneel dan meer warmte kan opvangen. Je hebt dus alleen maar profijt wanneer jij je zonnepanelen regelmatig laat onderhouden. 

spot_imgspot_img

Related Articles

Latest Posts