Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Vrije Tijd Watersport beoefenen met een wakeboard of supboard

Watersport beoefenen met een wakeboard of supboard

Op het moment dat je graag sportief bezig bent op het water dan zijn er vele mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om met een wakeboard achter de boot of op de baan te gaan sporten. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een supboard, oftewel een Stand Up Peddle board. Bij het aanschaffen van een wakeboard of supboard om de watersport te beoefenen zijn er een aantal keuzes die je moet maken en een aantal zaken waar je op moet letten.

Welke soorten wakeboards zijn er?

Maak je veel gebruik van een kabelbaan of hang je liever achter de boot? Als je kiest voor een kabelbaan board dan is deze het meest veelzijdige. Een andere naam voor een kabelbaan wakeboard is een park board. Ze hebben geen vinnen, minder diepe channels en een continious rocker. Ze zijn specifiek ontwikkeld om obstakels te ontwijken en een goede grip te hebben hiervoor.

Een wakeboard voor achter de boot

Een wakeboard voor achter de boot is vaak erg stijf, heeft diepere channels en vinnen. Je kan hiermee sneller op snelheid omhoog springen en door de vinnen heb je extra grip. Je kan kiezen tussen een normale base of een slider base. Dit wordt ook wel een sintered base genoemd. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste lengte uitkiest. Bij een te klein board krijg je een zenuwachtig vaargevoel en een te groot wakeboard is niet wendbaar genoeg.

Kies je voor een harde sup of een opblaasbaar supboard?

Het is geheel afhankelijk waarvoor je besluit het supboard te gebruiken of je voor een opblaasbare of een harde SUP kiest. Met een hard supboard heb je altijd een betere performance. Als je kiest voor een opblaasbaar supboard dan biedt dit ook voordelen, om te beginnen neemt hij een stuk minder ruimte in beslag. Hierdoor kan je hem gemakkelijk meenemen onderweg met de boot, caravan of auto. Een opblaasbaar supboard beschadigd ook minder snel en is geschikt voor kinderen om mee te spelen. Een harde SUP is beter voor langere afstanden.

De verschillende soorten SUP boards

Er zijn vele verschillende supboards waar je uit kan kiezen. Ieder model heeft zijn eigen specialiteit en er zijn ook verschillende maten te koop. Je kan hierbij denken aan een wave SUP, een allround SUP, touring SUP, race SUP of een windsup. Sommige zijn zowel als harde SUPs verkrijgbaar en als opblaasbaar model.

Related Articles

Zo kies je het beste materiaal voor jouw project

Ben jij voor jouw klant een project binnenshuis begonnen? Dan is het belangrijk dat je voor het juiste materiaal kiest. Het maandenlange binnen zitten...

Een actieve rol in een spannende tijd

Je wil het nog wel eens vergeten in de dagelijkse routine van werken, wandelen en Goede Tijden kijken met je partner op de bank,...

Zonder jaarcijfers geld lenen? Het kan echt!

Als eigenaar van een bedrijf weet je dat er soms periodes zijn dat je geld moet uitgeven dat je eigenlijk niet hebt. Dit kan...

Latest Posts