Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

HomeVakantieBoeiend weekendje weg naar Valencia, de stad van de paella
spot_imgspot_img

Boeiend weekendje weg naar Valencia, de stad van de paella

Wil je er een weekendje tussenuit om je batterijen weer op te laden? Dan is een weekendje weg Valencia een sterke aanrader. De derde stad van Spanje heeft zijn vele bezoekers zoveel te bieden dat je meer dan één weekend nodig hebt om alles te ontdekken. Valencia is de staat de bakermat van de paella, een typisch Spaans visgerecht. Nergens ter wereld eet je zo'n lekkere paella dan hier. En sinds de komst van de goedkope vliegtuigmaatschappijen neemt de populariteit van deze stad van jaar tot jaar toe. Valencia biedt de toerist dan ook vele waardevolle gebouwen en, andere boeiende bezienswaardigheden.

Strand aan de rand van de stad

Valencia beschikt over een stadsstrand met alle nodige voorzieningen. Playa Malvarossa bevindt zich naast de haven van Valencia. Je vindt er diverse horecagelegenheden met de vele typisch Spaanse gerechten. Van op de gezellige terrassen is het heerlijk genieten van meest kleurrijke zonnekloppers. In de regio Valencia vind je meerdere prachtige stranden, zoals de Playa de El Saler net buiten het stadscentrum en Playa La Devesa nabij het Parque Natural de la Albufera op zo’n acht kilometer.

Kathedraal van Valencia

Die is tijdens je verblijf in Valencia beslist een bezoek overwaard. Diverse bouwstijlen gaven het uiterlijk van de kathedraal een indrukwekkend uiterlijk. Naast de barokke stijl, zijn de gotische en Romaanse invloeden ook manifest merkbaar. Ook al is het geen échty museum, toch kun je er heel wat zaken uit de oudheid ontdekken. Met als absolute blikvanger de Heilige Graal.

De Wijk Eixample

Hier maak je kennis met het echte Valencia. De smalle straatjes en steegjes brengen je terug naar de Art Nouveau-stijl. Naast veel modieuze winkels en boetiekjes vind je hier ook grote winkelcentra en bekende winkelketens naastvol kleine en gezellige winkeltjes. Het treinstation Valencia Estació del Norte moet je zeker ook een bezoek brengen. In het stationsgebouw lijdt het geen twijfel dat de charmante mozaïeken en de keramiek je zullen verbazen. Valencia Estaciódel Norte ligt dicht bij het Toros-plein en het stadhuis.

Ciutat de les Arts i les Ciències

De wereldberoemde architect Santiago Calatrava tekende dit ronduit prachtige cultureel centrum. Je vindt het in de bedding van de Turia rivier. De bijzondere vormgeving van het gebouw spreekt je zeker aan. Naast het operagebouw ‘El Palau de les Arts Reina Sofía’, zijn er ook een bioscoop, een planetarium, het wetenschapsmuseum ‘El Museu de les Ciències Príncipe Felipe’ en een Oceanium ondergebracht. Via een lange promenade kuier je langs vele musea en een schitterende botanische tuin omringd met palmbomen. Een stedentrip Spanje heeft je naast Valencia nog heel wat moois te bieden.

spot_imgspot_img

Related Articles

Latest Posts