Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

HomeVakantieVakantie in Nederland wordt de nieuwste trend
spot_imgspot_img

Vakantie in Nederland wordt de nieuwste trend

Nu we minder kunnen of zelfs mogen reizen, is vakantie in Nederland ineens weer in trek. Net alsof we nu pas ontdekken hoe mooi ons landje eigenlijk is. Je hoeft echt niet naar verre oorden om in een totaal andere omgeving te worden ondergedompeld. Vakantie in Nederland kan minimaal net zo mooi en zo uitdagend zijn. En het is ook nog eens een stuk minder duur. Je kunt gewoon met eigen vervoer op pad en hoeft niet uren van te voren op een vliegveld te staan. De maximale reistijd is zo'n beetje 4 uur. En dan ben je echt het hele land al doorgereden.

Vakantie in Nederland is niet alleen voor oude mensen

Dat is een beetje het imago van op vakantie gaan in je eigen land. Oude mensen die er met de caravan of camper op uit trekken en die eindeloze fietstochten maken vanaf de camping waar ze al jaren staan. Waar ze vaste buren hebben en waar ze zich thuisvoelen. Je kunt ook op een hele andere manier op vakantie in Nederland. Er zijn schitterende hotels te vinden in alle steden en dorpen, je hoeft niet drie weken op één plek te blijven. Je kunt een paar dagen hier en een paar dagen daarheen. De mogelijikheden zijn onbeperkt, ook in ons kleine landje.

Kies eens voor de stad

Als je aan vakantie in Nederland denkt, dan denk je waarschijnlijk aan een camping aan zee of in het bos. Maar wat nu als je al aan zee woont? Dan wil je juist wel een keer iets anders. Ga eens op vakantie naar een stad. Wat denk je bijvoorbeeld van Nijmegen? Er is daar heel veel te zien en te beleven en je bent zó buiten de stad als je een stuk wilt wandelen of fietsen. De natuur in die omgeving is prachtig. Of Den Haag! De stad zelf is schitterend en je kijkt er je ogen uit. En al met een paar minuten ben je op het strand van Scheveningen als je dat zou willen.

Ga met het openbaar vervoer voor een andere beleving

Met het openbaar vervoer op vakantie is natuurlijk een minder goed idee als je met het hele gezin een week weg gaat. Maar als je een stedentrip gaat maken, dan kun je prima met het openbaar vervoer reizen. Onderweg heb je de tijd om Nederland eens van een hele andere kant te zien. Zo ontdek je steeds weer een stukje van ons prachtige land.

spot_imgspot_img

Related Articles

Latest Posts