Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Financieel Kun je ook auto’s die niet nieuw zijn leasen?

Kun je ook auto’s die niet nieuw zijn leasen?

Het komt de laatste jaren steeds vaker voor dat mensen een auto leasen. Dit heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Het is daarom voor veel mensen aantrekkelijk om een auto te leasen. Dit zorgt ervoor dat er ook steeds meer mensen die een relatief laag inkomen hebben op zoek zijn naar aanbiedingen voor leasecontracten. Deze mensen zullen natuurlijk in een andere prijscategorie moeten zoeken dan mensen die meer verdienen. Daarom kan het nuttig zijn om een occasion te leasen.

Hoe werkt leasen precies? 

Als je een nieuwe auto nodig hebt, heb je verschillende mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen die er simpelweg voor kiezen om een auto te kopen. Dat is niet gek aangezien dit in veel gevallen de meest gemakkelijke manier lijkt om aan een auto te komen. Daarnaast kun je ook een auto leasen. Voordat je kunt beoordelen of dit iets voor jou is, moet je eerst begrijpen hoe dit in zijn werk gaat. Het is zo dat je een auto gebruikt die van een leasebedrijf is. 

 

Dit bedrijf regelt alles voor jou, behalve de brandstof. De auto is verzekerd en wanneer je schade rijdt, wordt dit voor je opgelost. Het enige verschil met het kopen van een auto is het feit dat je de auto niet op jouw naam hebt staan en dat je maandelijks een bepaald bedrag betaalt om er in te mogen rijden. Bij dit bedrag zitten de verzekering en de kosten van reparaties normaal gesproken inbegrepen. 

Een occasion leasen

Het kan je maandelijks veel geld kosten als je in een mooie, dure auto wilt rijden en deze wilt leasen. Daarom is dit niet voor iedereen weggelegd. Er zijn gelukkig ook mogelijkheden voor mensen die minder te besteden hebben. Als je het bijvoorbeeld niet erg vindt om in een auto te rijden die al eens is gebruikt, kun je een occasion leasen. Dit houdt in dat je een leasecontract afsluit met dezelfde voorwaarden als wanneer je een nieuwe auto leaset, maar het enige verschil is het feit dat de auto al eens is gebruikt. 

Nadelen van leasen

Als je van plan bent om een auto te leasen, is het wel van belang om je ook in te lezen in de nadelen van het afsluiten van een contract als deze. Het is namelijk wel zo dat je er rekening mee moet houden dat de auto nooit echt van jou is. Ook wanneer je het hele leasebedrag hebt afbetaald, blijft de auto van het leasebedrijf. Als jouw contract is afgelopen kunnen zij de auto simpelweg verkopen terwijl jij in essentie voor de volledige waarde van de auto hebt betaald.

Related Articles

Meer resultaat met deze marketingtips!

Als marketeer kom je steeds vaker voor de uitdaging te staan om meer uit je marketingactiviteiten te halen – meer resultaat, meer naamsbekendheid en...

Tips bij het kopen van een iPad

Het is altijd handig om bepaalde spulletjes aan te schaffen en tegenwoordig kopen veel mensen een iPad. Een iPad is namelijk heel erg handig...

Wat houdt SOC in?

  SOC ook wel, Security Operation Centre genoemd. SOC houdt zich bezig met de beveiliging op organisatie en technisch niveau en aan de hand van...

Latest Posts