Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Algemeen Interieurtips voor mannen

Interieurtips voor mannen

Het is misschien een cliché maar het zal zeker vaak voortkomen dat de vrouw des huizes de inrichting voor haar rekening neemt. Zeker in het verleden waar mensen al vroeg trouwden en gingen samenwonen. Toch zijn er steeds meer mannen die ook waarde hechten aan hun smaak en hun interieur. Daarnaast zullen jonge mannen tegenwoordig ook vaker langere periodes alleen wonen voordat ze überhaupt met een vrouw (of vriend) gaan samenwonen. Veel mannen willen een fijn en smaakvol interieur dat bij ze past, maar weten vaak niet waar te beginnen. In dit artikel bespreken we interieur tips voor mannen.

Denk aan kleuren

Het is altijd handig om een kleurenpalet te hebben om je aan vast te houden als je nadenkt over het inrichten van de woning. Of je nu kiest voor één kleur en deze combineert met lichtere en donkere toontinten, of verzadigde kleuren gebruikt met witte accenten voor een hoog contrast, het is de moeite waard om dit palet in gedachten te houden voor de daaropvolgende accessoires en meubels.

Wit zal altijd een tijdloze en schone optie zijn voor het schilderen van kamers, maar brengt ook het risico met zich mee dat het te klinisch is, dus zorg ervoor dat je meubels een warm contrast bieden. Je kunt voor gordijnen ook mannelijke kleuren kiezen. Denk bijvoorbeeld aan linnen gordijnen kopen bij de linnengordijnenshop.

Duivel in de details

Je wilt natuurlijk ook je eigen persoonlijkheid uiten in het interieur. Dit kun je vooral doen met kunst en accessoires. Of het nu een spiegel, een sierlijke tafel, een stoel of een dramatisch vloerkleed is, alle woningen hebben opvallende accessoires nodig. Er is natuurlijk een dunne lijn tussen goede en slechte smaak, maar als je echt van iets houdt, stoot het niet tegen het kleurenpalet van de kamer en past het in de ruimte, ga ervoor. Het is belangrijk om je huis als je eigen huis te laten voelen

Verlichting

Als het gaat om interieurs, is verlichting verreweg een van de belangrijkste aspecten. Elke kamer moet zijn eigen sfeer hebben die wordt bepaald door de gebruikte lampen. Geen enkele ruimte, behalve een kelder mag verlichting hebben voor het gebruiksnut. Alle andere kamers hebben sfeerverlichting nodig.

Investeer in lampen, groot en klein, denk na over waar ze staan of hangen, de schaduwen die ze werpen, waar het licht wordt gereflecteerd, welk deel van de kamer verlichting nodig heeft, (een leeshoek kan bijvoorbeeld iets nodig hebben dat van bovenaf verlicht), en de toegankelijkheid van de schakelaar. Je wilt niet continu meubels verplaatsen om iets aan te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting in je slaapkamer. Je wilt niet uit je comfortabele bed hoeven te stappen om het licht uit te doen als je gaat slapen.

Vorig artikelDe kunst van resin art
Volgend artikelEen waardig afscheid

Related Articles

Kunnen heren gekleurde broeken met print dragen?

Gekleurde broeken zijn helemaal on trend tegenwoordig. Zowel met als zonder print. Waar je een aantal jaar geleden nog raar aangekeken werd als je...

Loopt jouw hobby een beetje uit de hand? Huur dan een opslagruimte 

Vrijwel iedereen in Nederland heeft wel een hobby waar graag tijd in wordt gestoken. Helaas is de ene hobby complexer dan de ander. Zo...

Omgevingswet

Je hoort het vast en zeker zo nu en dan wel eens voorbij komen; de omgevingswet. Maar wat is deze wet dan precies en...

Latest Posts