Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

HomeAlgemeenEen waardig afscheid
spot_imgspot_img

Een waardig afscheid

Het verliezen van een familielid of vriend is een van de meest vervelende zaken dat kan gebeuren in het leven. Hoewel we vaak op jongere leeftijd al leren dat de dood ook een onderdeel van het leven is, maakt dat dit soort momenten niet makkelijker. Verlies veroorzaakt pijn, maar ook andere gevoelens. Daarom is het belangrijk dat het afscheid en daarbij een begrafenis of crematie op de juiste manier geregeld wordt. Dit kan namelijk veel werk opleveren waar je als familielid al druk genoeg bent met het verlies. Uiteraard zal je er als familie alles aan doen om deze dag perfect te maken uit respect voor de overledene, maar tevens is het uitermate belangrijk dat je als vriend of familie de kans krijgt om het rouwproces op de juiste manier te kunnen doorlopen. 

Een uitvaart

Daarvoor is het vaak aan te raden om een bedrijf te regelen die de uitvaart voor je uit handen neemt. Hierdoor kan iedereen zich op het verdriet richten om zo op de juiste manier afscheid te kunnen nemen. Een uitvaart kan in verschillende manieren ingericht wordt, afhankelijk van de wensen van de overledene en familie. Zo is het mogelijk om dit bijvoorbeeld in de natuur, zoals het bos te organiseren. Een uitvaart op het water komt ook regelmatig voor. Wanneer bijvoorbeeld een ras Amsterdammer overlijdt, is het zelf mogelijk om een uitvaart Amsterdam te organiseren in dit thema. Alle wensen van de overleden persoon kunnen zo uitgevoerd worden, zonder dat de familie zich hier veel te veel mee bezig hoeft te houden. Iedereen zal zich hierdoor kunnen focussen met het eigen verdriet door het verlies.

Vol emotie

Een dag als deze zal altijd vol emotie zitten. Daarom is het belangrijk dat het begeleid wordt door iemand die verstand van deze zaken heeft. Elke uitvaart zal tevens een eigen budget hebben. Daarom is het mogelijk om de uitvaart altijd binnen een bepaald budget in te richten. Onderdelen als rouwkaarten, krantenartikelen en de kist spelen hierin vaak de belangrijkste factoren. Wanneer iemand gecremeerd wordt is een kist uiteraard niet nodig, maar dan kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een prachtige urn of een bepaalde wijze om het as van de dierbare uit te strooien. Onafhankelijk van de manier waarop deze dag ingevuld wordt, is het belangrijk om in rekening te houden met wat de overleden persoon graag wilde. Daarnaast is het rouwproces noodzakelijk en daarom moeten zowel de vrienden en familie de kans krijgen om hier de tijd voor te nemen gedurende deze periode.

Vorig artikel
Volgend artikel
spot_imgspot_img

Related Articles

Latest Posts