Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Wonen Hoe kies ik de beste grillplaat?

Hoe kies ik de beste grillplaat?

Als je van barbecueën houdt, dan is een grillplaat onmisbaar in je keuken. Maar welke grillplaat kies je? Er zijn enorm veel verschillende soorten en maten grillplaten verkrijgbaar. Het is dan ook niet zo gek dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel geven wij je een aantal handige tips om de beste grillplaat voor jou te vinden!

Wat is een grillplaat?

Een grillplaat is simpel gezegd een platte, metalen plaat die je op het fornuis of de barbecue zet. De meeste grillplaten zijn gemaakt van gietijzer of roestvrij staal en hebben een geribbelde structuur aan één of beide kanten. Dit zorgt ervoor dat er cirkelvormige groeven in je vlees ontstaan als je het aanbraden, waardoor er veel smaak afkomstig is van het vlees zelf en niet van de marinade of saus.

Wat voor grillplaten zijn er allemaal?

Er zijn twee soorten grillplaten: de vaste grillplaat en de losse grillplaat. Een vaste grillplaat is vaak een onderdeel van een fornuis of barbecue en kan niet verwijderd worden. Een losse grillplaat daarentegen is gemakkelijk te verwijderen en dus ook makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld het park of het strand.

Wat kun je allemaal met een grillplaat?

Een grillplaat is ideaal voor het aanbraden van vlees, maar je kunt er ook heel gemakkelijk groenten mee grillen of een lekker stukje vis. Omdat de platen vaak geribbeld zijn, is het niet nodig om veel olie of boter te gebruiken. Dit maakt het koken met een grillplaat dan ook erg gezond!

Waar moet je op letten bij het kopen van een grillplaat?

Als je een grillplaat gaat kopen, is het belangrijk om te weten waar je deze voor wilt gebruiken. Wil je de plaat alleen gebruiken op het fornuis of ook op de barbecue? Hoe groot moet de plaat zijn? En wil je liever een roestvrijstalen of gietijzeren plaat? Als je allemaal antwoord hebt op deze vragen, kun je makkelijk een keuze maken uit het enorme aanbod!

Hoeveel kost een grillplaat?

Een grillplaat is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 20,- maar je kunt er ook voor kiezen om een duurdere plaat te kopen. Een duurdere grillplaat is vaak van betere kwaliteit en gaat dus ook langer mee. De prijzen kunnen wel oplopen tot ongeveer € 3000,-

De beste grillplaat is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren. Wij hopen dat je met deze tips een beetje op weg geholpen bent en dat je snel de perfecte grillplaat voor jou hebt gevonden! Succes!

Related Articles

Tips bij het kopen van een iPad

Het is altijd handig om bepaalde spulletjes aan te schaffen en tegenwoordig kopen veel mensen een iPad. Een iPad is namelijk heel erg handig...

Wat houdt SOC in?

  SOC ook wel, Security Operation Centre genoemd. SOC houdt zich bezig met de beveiliging op organisatie en technisch niveau en aan de hand van...

Een dieren verzekering is een goed idee

Je hebt voor jezelf en voor al je gezinsleden een zorgverzekering, al dan niet met extra aanvullingen, afgesloten. Niet alleen omdat deze verzekering verplicht...

Latest Posts