Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Algemeen Zo organiseer je de perfecte brunch of lunch!

Zo organiseer je de perfecte brunch of lunch!

Op zoek naar een leuk idee om je speciale gelegenheid te vieren? Waarom kies je dan niet voor een lunch of een brunch? Wanneer we onze verjaardag willen vieren of tijdens de feestdagen gezellig samen wat willen eten, kiezen we als snel voor het avondeten. Toch kan een lunch of brunch eigenlijk net zo leuk zijn. Het wordt alleen nog veel minder vaak gedaan. Een brunch of lunch is niet alleen leuk voor je gasten, maar het scheelt ook een hoop werk voor jou. In dit blog geven je daarom graag wat tips om een gezellige en vooral stressvrije brunch of lunch te organiseren.

Een thema

Keuze uit hapjes en drankjes is er in overvloed als je iets zoekt voor een brunch of lunch. Van een bolletje met kaas tot een warme maaltijd en zelfs een hartige of zoete snack is geschikt voor dit moment van de dag. Maak het jezelf daarom niet te moeilijk en kies een thema. Houd je brunch of lunch in dit thema en het scheelt een hoop gedoe voor jezelf en het is daarnaast ook nog eens ontzettend leuk voor je gasten. Denk bijvoorbeeld aan een Bourgondisch thema met allemaal heerlijke Bourgondische hapjes, of aan Parijs met stokbroden, uiensoep of macarons. Ook leuk is een typische Hollandse brunch of lunch met allemaal Hollands lekkers zoals (zelfgemaakte) stroopwafel, boterkoek, appeltaart en hartige kaashapjes. Ieder thema heeft zo zijn charme en genoeg lekkers om te bereiden. Kleed daarnaast de tafel ook gezellig aan, aan de hand van het thema.

Voorbereiden

Een brunch of lunch zonder stress komt door de voorbereiding. Er is (bijna) geen maaltijd makkelijker voor te bereiden dan een van deze twee. Veel kan je namelijk al vooraf maken en in diepvries bakjes in de diepvries bewaren of in een speciale schaal in de koelkast of gewoon alvast op tafel. Zeker de gerechten op kamertemperatuur kunnen al enige tijd van tevoren worden klaargezet. De gerechten die in de oven moeten of koel moeten blijven serveer je pas op het laatste moment op een paar grote serveerschalen, zodat je hier maar minimaal werk aan hebt.

Eenvoud

Het is verleidelijk om al snel te veel te willen. Dit is nergens voor nodig en je zorgt alleen voor een stressgevoel bij jezelf. Wat er niet is kan ook niet gemist worden. Houdt het daarom lekker makkelijk voor jezelf en kies eenvoudige gerechten. Op deze manier kan er ook niet veel mis gaan en kunnen je gasten genieten van een heerlijk maal en een gezellige ochtend en/of middag.

Related Articles

Kunnen heren gekleurde broeken met print dragen?

Gekleurde broeken zijn helemaal on trend tegenwoordig. Zowel met als zonder print. Waar je een aantal jaar geleden nog raar aangekeken werd als je...

Loopt jouw hobby een beetje uit de hand? Huur dan een opslagruimte 

Vrijwel iedereen in Nederland heeft wel een hobby waar graag tijd in wordt gestoken. Helaas is de ene hobby complexer dan de ander. Zo...

Omgevingswet

Je hoort het vast en zeker zo nu en dan wel eens voorbij komen; de omgevingswet. Maar wat is deze wet dan precies en...

Latest Posts