Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Zakelijk Je eigen bedrijf opstarten

Je eigen bedrijf opstarten

Wanneer je een eigen bedrijf wilt starten zijn er heel veel dingen waar je over na moet denken. In dit blog vind je een stappenplan voor beginnende ondernemers. Daarin staan de dingen die je moet regelen om je eigen bedrijf op te starten.

Concept & strategie

Ten eerste moet het heel duidelijk zijn wat voor soort bedrijf je gaat opstarten. Ga je iets verkopen? Ga je een dienst leveren? Zorg dat je dit duidelijk opschrijft in je ondernemersplan. Daarnaast is het verstandig en essentieel om een strategie te hebben. Als beginnend bedrijf moet je je afvragen wat jou anders maakt dan andere bedrijven. Wat is je USP (Unique Sellings Point)? Zorg ervoor dat je iets vindt dat jou onderscheidt. Wanneer je dit weet kun je kijken naar je doelgroep. Welke mensen zijn geïnteresseerd in jouw product of dienst? De beste bedrijven hebben een duidelijk concept en een ijzersterke strategie! Bedenk ook een naam voor je bedrijf die past bij wat je verkoopt of levert en claim direct je domeinnaam, zodat je een zakelijk emailadres en professionele website kunt maken. Dit heb je ook nodig als je je wilt inschrijven bij de KVK.

Financieel plan

Zodra het duidelijk is wat voor bedrijf je gaat opstarten, is het verstandig om een financieel plan te maken. Waarschijnlijk heb je geld nodig om het bedrijf op gang te krijgen. Je zult misschien dus moeten lenen. Wanneer je een eigen bedrijf hebt is het sowieso verstandig om een zakelijke rekening te openen. Het voordeel hiervan is dat je duidelijk je privé betaalstromen en zakelijke betaalstromen gescheiden houdt. Ook kun je Snel zakelijk geld lenen als je een zakelijke rekening hebt. Kijk op Zakelijkbankieren.nl voor meer informatie over het openen van een zakelijke bankrekening en de mogelijkheid om geld lenen voor jouw bedrijf.

Rechtsvorm & administratie

Als je ondernemer wilt worden heb je een rechtsvorm nodig. Een rechtsvorm bepaalt je aansprakelijkheid, de belastingen die je betaalt en je fiscale voordelen. Ook moet je beginnen met administratie. Je bent als ondernemer namelijk wettelijk verplicht om aan te tonen hoeveel belasting je moet betalen en hoeveel btw je terugkrijgt.

Verzekeringen

Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt met je bedrijf, is het verstandig om een verzekering af te sluiten. Vooral de aansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn heel belangrijk. 

Inschrijven bij de KVK

Wanneer je dit allemaal hebt geregeld is het tijd om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat doe je door eerst je bedrijf in te schrijven in het Handelsregister. Daarna krijg je je btw-id en omzetbelastingnummer van de belastingdienst.

Related Articles

Alles over het leasen van een auto

Vormen: zakelijk leasen via de werkgever, via een eigen bedrijf als zzp'er, privé leasen in de vorm van Private lease en financial lease. Om...

Hier moet je aan denken bij nieuwe raamdecoratie

Ben je van plan je oude raamdecoratie te vervangen? Tegenwoordig is er veel keuze op het gebied van raambekleding. Lees hier waar je aan...

Waarom design en branding hand in hand gaan

Afgelopen oktober was de laatste editie van de Dutch Design Week en het was een daverend succes. Zo veel design-lovers en professionals bij een...

Latest Posts