Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Zakelijk Het veelzijdige bestaan van de zzp'er

Het veelzijdige bestaan van de zzp\’er

Zzp'ers verschijnen in nog meer smaken en gedaanten dan chipszakken in winkelrekken. De definitie van de zzp'er is 'zelfstandige zonder personeel'. Hieronder valt volgens de Sociaal Economische Raad iedereen die aan de volgende criteria voldoet: de zzp'er is zelfstandig in het kiezen van zijn werkzaamheden, streeft naar het maken van winst en streeft het bedienen van meerdere opdrachtgevers. In de praktijk kunnen dit mensen van een zeer gevarieerd allooi zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een gewiekste (en dubieuze) ondernemer als Sywert van Lienden als je aan een zzp'er denkt. Tegelijk zijn er veel hardwerkende fietskoeriers die zich ook als zzp'er laten betalen. Daarnaast kun je jezelf als levenscoach, yoga-instructeur, spreker voor bedrijfsfeesten of voor vanallerlei andere diensten laten inhuren.

De filosofie van zzpdaily.nl

Over het algemeen wordt gesteld dat de zzp'er meer vrijheid, maar minder zekerheid geniet dan de gemiddelde werknemer in loondienst. Het komt echter ook voor dat een zzp'er alleen de risico's draagt maar niet van de vrijheid geniet die bij zzp'ers past. Dit geldt bijvoorbeeld voor de fietskoeriers. Zij hebben geen doorlopend loon zodra ze ziek zijn en bouwen ook geen pensioen op. Momenteel is er daardoor een maatschappelijke en juridische discussie aan de gang over de vraag of dit soort mensen onder de noemer zzp'er vallen. Persoonlijk vind ik dat je zzp'er bent zodra je er echt zelf voor kiest en er niet toe wordt gedwongen. Dit past ook bij de filosofie van zzpdaily.nl. Zzpdaily.nl is een platform voor de avontuurlijke zzp'er die een origineel product, een gave skill of een nieuwe dienst heeft ontwikkeld en daar nu succesvol mee probeert te worden. Voor deze mensen zijn op zzpdaily allerlei handige tips & tricks te vinden.

Tips voor het afsluiten van de goedkoopste zakelijke rekening

Om zaken en privé gescheiden te houden, zou ik het aanraden om als beginnende zzp'er een zakelijke rekening te openen. Dit is typisch een van de aspecten waarbij zzpdaily.nl kan helpen. Hier vind je namelijk tips voor de goedkoopste zakelijke rekening. Men vergelijkt zakelijke rekeningen van onder andere Knab, ASN Bank, SNS Bank en ABN Amro met elkaar. De één is wat duurzamer, de ander biedt wat meer technologische foefjes aan. Voor iedere zzp'er is er zo een zakelijke rekening die het best voor hem of haar past. Op zzpdaily.nl vind je de beste tips voor de goedkoopste zakelijke rekening, de verschillen tussen alle rekeningen en talloze andere tips en tricks voor een succesvolle toekomst als zzp'er! 

Related Articles

Kunnen heren gekleurde broeken met print dragen?

Gekleurde broeken zijn helemaal on trend tegenwoordig. Zowel met als zonder print. Waar je een aantal jaar geleden nog raar aangekeken werd als je...

Loopt jouw hobby een beetje uit de hand? Huur dan een opslagruimte 

Vrijwel iedereen in Nederland heeft wel een hobby waar graag tijd in wordt gestoken. Helaas is de ene hobby complexer dan de ander. Zo...

Omgevingswet

Je hoort het vast en zeker zo nu en dan wel eens voorbij komen; de omgevingswet. Maar wat is deze wet dan precies en...

Latest Posts