Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

HomeVakantieEen visum voor de vakantie
spot_imgspot_img

Een visum voor de vakantie

Het is deze zomer weer mogelijk om op vakantie te gaan. Een vakantie in Nederland is waar een deel van de mensen voor zullen kiezen, maar naar het buitenland gaan kan ook steeds meer. Voor sommige landen is het nodig om een visum aan te vragen. Dit gaat niet alleen over lange termijn- verblijven. Ook voor vakanties zijn visa nodig. Het aanvragen van een visum werkt makkelijker dan mensen misschien denken. In deze blog staan alle belangrijke punten.

Aanvragen

Er bestaan twee soorten visa voor korte termijn. Dit zijn het A-visum en het C-visum. Het A-visum is voor transfers op een luchthaven. Het C-visum is een toeristenvisum voor maximaal drie maanden.

Het aanvragen van een visum is erg makkelijk om te doen. Er kunnen verschillende websites gebruikt worden, zoals visum-legalisatie.nl van TravelDocs. Via websites zoals deze zijn er maar drie stappen benodigd. De eerste stap is om een visum aan te vragen en de benodigde gegevens online in te vullen. Via een e-mail wordt gedeeld welke informatie en documenten belangrijk zijn om te hebben en welke waar opgestuurd horen te worden. De laatste stap is om het visum op te halen en lekker op vakantie te gaan! Over het algemeen duurt dit proces twee tot drie weken.

Benodigd voor het aanvragen van een visum is een geldig reisdocument, bijvoorbeeld een paspoort, twee pasfoto’s en verschillende documenten. Onder deze documenten vallen bewijsstukken ter onderbouwing van het reisdoel en een bewijs dat er voldoende geld is voor de reis.

Verschillen

Verschillende landen stellen verschillende eisen aan de visa benodigd om op vakantie te kunnen en welke informatie zij van iemand zouden willen hebben. Voor een visum Thailand is het bijvoorbeeld belangrijk om een paspoort en een kopie van het paspoort, een pasfoto en een bewijs van ticket te hebben. Hierop kunnen nog andere documenten komen, zoals een reisplan voor retourvluchten, een aanvraag voor multiple entry en de bijbehorende documenten en een bankstatement voor mensen van 21 jaar of jonger. Voor een visum Amerika is alleen een ESTA aanvragen genoeg.

Een ESTA visum betekent een Electronic System for Travel Authorisation. Het is een elektronisch visum, waardoor het aanvraagproces over het algemeen sneller gaat dan een papieren visum. Het duurt ongeveer 72 uur om een reactie te krijgen op de aanvraag voor het visum en het is ongeveer 90 dagen geldig.

Voordat iemand op vakantie gaat, is het dus belangrijk om te letten op welke visa belangrijk zijn en wat daarvoor gedaan moet worden. Het verschilt namelijk per land. Daarna kan er volledig genoten worden van de vakantie!

spot_imgspot_img

Related Articles

Latest Posts