Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Vrije Tijd Een dashcam in de vrachtwagen is onmisbaar 

Een dashcam in de vrachtwagen is onmisbaar 

Heb je wel eens op het internet een ongeluk op de snelweg gezien? Dit kan heftig zijn, maar toch duiken er af en toe beelden van zo’n ongeval op op het internet. Deze beelden zijn gemaakt door het gebruik van een dashcam vrachtwagen of een ander voertuig. Dit is een kleine camera geplaatst in een voertuig. Deze camera filmt alles wanneer het voertuig aan het rijden is. Vooral voor vrachtwagens is een dashcam van belang, dit heeft verschillende redenen. 

 

Verkeersveiligheid 

Een dashcam zorgt ervoor dat de veiligheid op de weg toeneemt. Dit klinkt misschien onlogisch, maar het heeft een goede verklaring. Veel bestuurders rijden iets harder dan mag. Bestuurders die een dashcam in hun auto hebben, hebben meer inzicht in hun rijgedrag. Als ze erachter komen dat ze vaak te hard rijden of soms een gevaar zijn op de weg, zullen zij hun rijgedrag veranderen. Ook rijdt de bestuurder veiliger als deze weet dat hij gefilmd wordt. Er gebeuren dagelijks veel ongelukken op de weg en een dashcam is nodig om deze ongelukken te verminderen. 

 

Bewijs 

Als een vrachtwagenchauffeur in een ongeluk is beland, is het voor de chauffeur fijn als dit is gefilmd. Wanneer het ongeluk is veroorzaakt door iemand anders en er geen mensen bij waren die dat kunnen bevestigen, kan de chauffeur aantonen dat het ongeluk niet zijn schuld is. Zo kan niemand valse beschuldigen krijgen van een ongeluk. Dan zou een onschuldige chauffeur en in een ongeluk zijn beland, maar daarnaast ook nog eens vals beschuldigd worden van het ongeluk. En aangezien een vrachtwagen een heel groot voertuig is, kan de chauffeur hiervan erg snel de schuld krijgen. Dat is de reden dat een dashcam voor vrachtwagens extra handig is. 

 

Verbetering 

Als jij een bedrijf hebt dat veel werknemers heeft die in vrachtwagens rijden, is het lastig om van elke chauffeur te weten hoe diegene rijdt. Je kan niet als één persoon op tientallen verschillende plekken tegelijkertijd kijken. Een dashcam maakt het voor een bedrijf mogelijk om alsnog het rijgedrag van haar chauffeurs te verbeteren. Je kan inzicht krijgen in hoe elke chauffeur rijdt, en hen zo persoonlijk verbeteren. 

Er zijn zoveel verschillende redenen waarom een dashcam van belang is om in een vrachtwagen te plaatsen. Zorg er als bedrijf of chauffeur voor dat elke vrachtwagen voorzien is van een dashcam om de veiligheid te waarborgen, bewijs te hebben om jouw onschuld te bewijzen als er een ongeluk plaatsvindt en ook om het rijgedrag te verbeteren. 

Related Articles

3 Tips bij het inrichten van jouw keuken

  Ga jij binnenkort druk aan de slag met het verbouwen van jouw keuken? Dan moet je even goed nadenken over wat jij precies wil...

Waar kun je tegenwoordig games kopen?

Als je een Nintendo hebt en er binnenkort weer een Nintendo spel uitgebracht word, dan wil je natuurlijk weten waar je dit spel het...

Hoe kies ik de beste grillplaat?

Als je van barbecueën houdt, dan is een grillplaat onmisbaar in je keuken. Maar welke grillplaat kies je? Er zijn enorm veel verschillende soorten...

Latest Posts