Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Wonen Een actieve rol in een spannende tijd

Een actieve rol in een spannende tijd

Je wil het nog wel eens vergeten in de dagelijkse routine van werken, wandelen en Goede Tijden kijken met je partner op de bank, maar we leven met zijn allen in een bijzonder spannende tijd. De komende dertig jaar gaan we proberen om onze hele energieopwekking om te gooien. Alle fossiele brandstoffen zijn uit de gratie. Wind, zon, water en (eventueel) kernenergie willen we! Lukt dit niet, dan gaan de mensheid misschien wel ten onder. Is dat niet een spannende achtergrond om je leven tegen te leven? Oké, onze ouders hadden het al dan niet vallen van de bom. Dat was ook best spannend. Maar wie rond 1200 leefde, maakte zijn hele leven niks mee. Geen nieuwe technische snufjes, geen vakantie naar een ander land en zelfs geen Goede Tijden. Alleen maar iedere dag voorover gebogen op een akker om aardappels te rooien. Geef mij onze tijd maar!

Blijf niet aan de zijlijn van de geschiedenis staan

Wat onze tijd leuker maar dan die van onze ouders, is dat wij zelf invloed hebben op het verloop van de geschiedenis. Een of andere president die op een rode knop drukt en de wereld opblaast, daar staan we machteloos. Maar niet in de enorme klus die de energietransitie heet. Iedere inwoner van de aarde kan op zijn manier wat doen om een handje te helpen. Aangezien wij tot het meest welvarende deel van de wereld behoren, is het op zich wel fair dat wij iets extra’s doen. Gelukkig hoeft dat geen ingrijpende invloed op je leven te hebben. We kennen allemaal wel de mogelijkheden om duurzamer te leven. Minder vlees eten, minder vliegen en minder in Hummers rondrijden. Ik wil echter niet focussen op iets wat minder moet. Ik focus op iets wat meer moet!

Leg dunne film zonnepanelen op je dak

Er zijn nog veel te veel daken in Nederland waar geen zonnepanelen op liggen. Voor wie een eigen huis bezit, kan het een interessante optie zijn om hierin te investeren. Dit hoeft niet duur te zijn. dunne film zonnepanelen zijn er al vanaf een zacht prijsje. Bovendien verdienen dunne film zonnepanelen zich al binnen zeven jaar terug. Aangezien de dunne film zonnepanelen 25 jaar meegaan, levert dit een aangenaam rendement op. Dunne film zonnepanelen zijn zo een manier om bij te dragen aan de energietransitie, maar leveren tegelijk geld op. Win win dus! Wees geen anonieme toeschouwer van de geschiedenis, leg dunne film zonnepanelen op je dak!

Related Articles

Kunnen heren gekleurde broeken met print dragen?

Gekleurde broeken zijn helemaal on trend tegenwoordig. Zowel met als zonder print. Waar je een aantal jaar geleden nog raar aangekeken werd als je...

Loopt jouw hobby een beetje uit de hand? Huur dan een opslagruimte 

Vrijwel iedereen in Nederland heeft wel een hobby waar graag tijd in wordt gestoken. Helaas is de ene hobby complexer dan de ander. Zo...

Omgevingswet

Je hoort het vast en zeker zo nu en dan wel eens voorbij komen; de omgevingswet. Maar wat is deze wet dan precies en...

Latest Posts