Een lokaal punt voor iedereen die leuke blogs wil lezen. De plek voor de echte kennisspons!

Home Algemeen Drie redenen om oude kaas te kopen voor je pastagerechten

Drie redenen om oude kaas te kopen voor je pastagerechten

De Italiaanse keuken is ongelooflijk populair in Nederland, en dat is onder andere te danken aan de hoeveelheid kaas die wordt gebruikt bij pizza's en pasta's. Wij, Nederlanders, zijn namelijk dol op kaas! Veelal gebruiken we Parmezaanse kaas voor onze pastagerechten, maar heb je weleens oude kaas geprobeerd? Om je een beetje te enthousiasmeren, lees je in dit artikel drie redenen om oude kaas te kopen voor je pastagerechten. Wil je na het lezen meteen kaas gaan kopen? Geen probleem, want je kunt de lekkerste kaas online kopen! Dat betekent dat je er de deur niet voor uit hoeft!

Niet alleen oude kaas kopen, maar meerdere soorten kaas

Er zijn steeds meer Italiaanse gerechten die vragen om het combineren van meerdere soorten kaas. Denk bijvoorbeeld aan de geliefde vier-kazen pizza's. Ook pastagerechten lenen zich heel goed voor het combineren van meerdere soorten kaas. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijke spaghetti maken met verschillende soorten kaas. Omdat oude kaas, in tegenstelling tot andere kazen, een zoute nasmaak heeft, is deze kaas zeer goed te combineren met zoetere kazen. Denk bijvoorbeeld aan Parmezaanse kaas en kruidenkaas. Schroom vooral niet om zelf te experimenteren met verschillende soorten kaas. Ga dus niet alleen oude kaas kopen, maar kijk ook uit naar andere, bijpassende, smaken.

Oude kaas smelt minder snel

In tegenstelling tot een heleboel andere kazen, smelt oude kaas niet zo snel. Dit komt omdat oude kazen langer hebben liggen rijpen, waardoor ze een hardere structuur hebben dan andere kazen. Veel soorten kaas smelten snel, waardoor de kaas zich vermengt met de pastasaus. Oude kaas blijft lekker brokkelig, waardoor de geraspte kaas eerder beter op de pasta blijft liggen. Dit zorgt voor een hele andere ervaring bij het eten van de pasta. Ga je de oude kaas online kopen? Let dan vooral op de leeftijd die staat aangegeven bij de kaas. Over het algemeen geldt de regel: hoe ouder de kaas, hoe moeilijker om te smelten. Probeer het vooral eens uit!

Oude kaas is zout

De meeste kazen die worden gebruikt in Italiaanse gerechten hebben vaak een zoete nasmaak. Dit zorgt ervoor dat de pasta vaak ook een zoetere smaak krijgt. Wil je eens een andere smaak proberen? Dan is het slim om oude kaas aan je pastasaus toe te voegen. Oude kazen hebben namelijk een zoute smaak, waardoor de smaak van je pasta een stuk hartiger zal worden. Wil je de oude kaas eens uitproberen? Dan is spaghetti bolognese een zeer goed gerecht om mee te beginnen! De oude kaas in combinatie met de zoete tomatensaus is namelijk subliem. Wist je trouwens dat je gemakkelijk kaas online kan kopen?

Related Articles

Kunnen heren gekleurde broeken met print dragen?

Gekleurde broeken zijn helemaal on trend tegenwoordig. Zowel met als zonder print. Waar je een aantal jaar geleden nog raar aangekeken werd als je...

Loopt jouw hobby een beetje uit de hand? Huur dan een opslagruimte 

Vrijwel iedereen in Nederland heeft wel een hobby waar graag tijd in wordt gestoken. Helaas is de ene hobby complexer dan de ander. Zo...

Omgevingswet

Je hoort het vast en zeker zo nu en dan wel eens voorbij komen; de omgevingswet. Maar wat is deze wet dan precies en...

Latest Posts